HandbollLUGINyheter

Sarenbrandt lämnar LUGI – klar för Eslöv

Filippa Sarenbrandt fick ingen speltid när LUGI förlorade semifinalserien mot H65 Höör.
Nu står det klart att hon lämnar klubben – för spel i Team Eslöv.

U och J-landslagsmeriterade Filippa Sarenbrandt värvades från Skånela som vänsternia/mittnia inför säsongen 15/16. I november 2015 drog hon dock till knät i en omställning och drog sönder det främre korsbandet. Efter det har hon inte riktigt kommit tillbaka på allvar och den här säsongen blev det knappt någon speltid alls.

– Jag började spela igen i januari, men har inte fått så mycket speltid. Formmässigt har jag heller inte kommit tillbaka ordentligt. LUGI erbjöd mig inget nytt kontrakt och jag kände att jag behövde ta en ny utmaning och få spela lite mer. Då belv det perfekt med Eslöv, säger Filippa.
Hur ser det ut civilt?
-Jag har två år kvar på utbildningen i Lund till socionom och vill hemskt gärna bo kvar i Lund. Kontraktet med Eslöv är skrivet på två år, så jag är jättenöjd med den här lösningen.
Dina målsttningar inför 17/18-säsongen?
– Att få spela så mycket som möjligt. Eslöv har gjort många bra matcher, men misslyckades att knyta ihop säcken i det matcher de “skulle” vunnit.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close