Nyheter

Dags för Skateboard-EM i Malmö

Nu råder det febril aktivitet i Kroksbäck. Läktare ska byggas, kablar ska dras och staket ska sättas upp. Nästa vecka är det nämligen dags för VM-deltävling och EM-final i skateboard på Kroksbäck skatepark.

För Malmö stads skateboardsamordnare Gustav Svanborg Edén väntar en intensiv vecka:
– Månader av planering ska ge resultat nästa vecka. På måndag hälsar vi världens bästa åkare välkomna till Malmö och med start på torsdag hälsar vi alla besökare välkomna. Det kommer bli en fin vecka!

I år kommer det tävlas i tre dagar. Tävlingarna startar på torsdag, 25/5, med kvalificeringstävling till den stora EM-finalen, Continental Championships, som avgörs på fredag, 26/5. På lördag, 27/5, avgörs den stora VM-deltävlingen med världens bästa åkare.

Flera Malmö-åkare
Precis som förra året är Malmösonen Oskar ”Oski” Rozenberg Hallberg direktkvalificerad till den stora VM-finalen, som i år avgörs i Chicago. Med stöd av en stor hemmapublik finns det alla förutsättningar för ”Oski” att samla viktiga poäng till finalen. Dessutom kommer Kalle Berglind, även han från Malmö, kvala för att försöka ta en plats i VM-deltävlingen på lördag.

Flera andra Malmö-åkare kommer finnas på plats på torsdag, 25/5, för att kvala in till fredagens EM-final.

Schema:
Måndag – Onsdag
Träning
Kroksbäck skatepark

Onsdag, 24/5
Deep End Session
kl. 18-20
Stapelbäddsparken

Torsdag, 25/5
Kval, EM -Continental Championships
Träning, VM -Vans Park Series
Kl. 10-15 kval, kl. 17-20 träning
Kroksbäck Skatepark

Fredag, 26/5
Final, EM -Continental Championships
Kl. 12.30 Damer
Kl. 13.30 Herrar
Kroksbäck skatepark

Lördag, 27/5
VM-deltävling, Vans Park Series
Kl. 15.00 Semifinaler
Kl. 17.00 Final
Kroksbäck skatepark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close