Nyheter

Personlige Persson: “Jeremejeff en gåta”

Reservlaget är såklart ett raljerande uttryck, men med ett visst mått av sanning eftersom det var många som fick chansen som normalt inte startar en sådan här match. Och jag tycker att ganska få tog chansen.

Mest förundrad är jag över hur lite en spelare som Magnus Wolf Eikrem fick ut av sitt spel. Han om någon borde verkligen tagit vara på sin chans, och det är klart, hade man fått poäng för tunnlar hade han fått ut något av sitt spel men i min värld levererade han på tok för lite pass eller löpningar som gjorde skillnad igår. Hade han ens NÅGON pass som ställde en rejäl fråga till Hammarbys försvar? Nej om ni frågar mig, och handen på hjärtat.. dom som utsåg honom till matchens lirare i MFF uppe på Tele2 arena måste firat Norges nationaldag sedan arla morgon.

En annan spelare som är en gåta enligt mig är Jeremejeff! Han har ju egentligen verktygslådan, men verkar helt oförmögen att veta när han skall använda verktygen.. man kan ju inte såga av en pinne med en skruvmejsel trots allt, och därför blir det så otroligt tydligt att han inte klaffar i Malmös spel just nu. Fel löpningar eller inte alls, håller i vid fel tillfälle, eller släpper när ingen annan förstår hur han tänkte.. han klickar helt enkelt inte i kuggarna. Jag minns inte att han kom till ett enda avslut igår.

Så om nu inte Mackan skulle spela varför inte låta Cibicki spela där han skall, på topp, och få ut sin fulla potential, och därmed ge Svanberg den chans han nu förtjänar efter sina fina U21 matcher på kanten.
Och sällan har väl en sträckning kommit lägligare.. det kändes säkrare med 18-årige Hadzikadunic på plan är Carvalho. Elakt skrivit? Ja, kanske.. men med tanke på Carvalhos positionsspel, och i många lägen direkt farliga sidledspass i försvaret med för dålig fart menar jag att han helt enkelt inte håller som central försvarsspelare ens i Allsvenskan, och hur blir det då i ett ev Europaspel? Sätt han hellre som murbräcka och uppselspunkt på topp i matcher det behövs den tid som är kvar på hans kontrakt. Han är stor, stark och snabb.. och däruppe gör det inte lika mycket skillnad med dom tydliga misstagen han står för. Igår kostade dom inget… men!

Felipe Carvalho.
Felipe Carvalho.

Malmö hade ett bra spel över mittfältet och via sina ytterbackar, kul att se Vindheim göra en så bra match! Tinnerholm är just nu en av Malmös bästa spelare, och han var den som skapade de farligaste målchanserna framåt också, och enligt mig borde han fått priset som MFFs bästa spelare. Däremot såg man en del av vad Lasse Nielsen tillför, även om han var nära på att dra på sig ännu ett gult kort för snack, och det hade ju varit snyggt med rådande situation!
Det jag tyckte mig se igår var en tydlig avsaknad av instick centralt. Att se Malmö envist spela ut på kant för att sen slå in bollarna mot ett hav av Hammarbyare gör det så mycket enklare att försvara sig mot. Skillnaden blev milsvid med Mackan och AC på plan. Mackan löper och möter smartare, inga alibilöpningar där inte, och AC tog direkt tag i dirigentpinnen, och kunde variera bollarna från sitt mittenrike på ett helt annat sätt. Det gjorde att Rakip och Cibicki också började hitta mer rätt, men det var för sent för att avgöra matchen.

Så vad blir då konklusionen av detta?
Hammarby gjorde det bättre efter sina förutsättningar än vad Malmö gjorde! Notis: Jag hade en Hammarbysupporter sidan om mig, som berättade att det var hans nionde match han såg på plats.. Han hade aldrig sett dom vinna! Så kärleken finns där i alla fall, och Hammarby lär säkert hamna där i mittenriket av tabellen.

Undrar hur det känns att vinna?
Undrar hur det känns att vinna?

Enligt mig är inte Malmös trupp så bred i spets.. viktig anmärkning ”spets”.. som man pratar om, det blir tydligt i matcher mot Hammarby och Kalmar. MEN.. Man kan nog klara sig i allsvenskan ändå.
I Europa? Nope, inte en chans. Här måste trion Markus R, AC och Behrang Safari vara 100-procentiga. Och jag ser helst att man vid ett eventuellt Europaspel kollar upp om det fortfarande finns kvar något bra vin i Toulouse, köp då en eller två från den hyllan!

Robert Persson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close