FotbollMalmö FFNyheter

Hadzikadunic kan få starta i MFF

Lärlingen Dennis Hadzikadunic (bilden) kan bli MFF:s lösning på mittbacksbristen på söndag i toppmatchen mot IFK Norrköping.

Mot Hammarby startade MFF med Felipe Carvalho och det var först när han fick gå ut med skadekänning i den 71:a minuten som den 18-årige mittbacken kom in på planen. Det var hans andra inhopp i Allsvenskan. Han fick även speltid mot Gefle IF förra året.

Nu kan det alltså bli Hadzikadunics första allsvenska match från start och hans premiärinsats på hemmaplan.

_ Informationen jag hade innan jag klev ut till träningen idag var att både Erdal Rakip och Felipe Carvalho ska kunna träna imorgon och jag tror att båda ska vara tillgängliga för spel på söndag. Men det vet vi egentligen fullt ut först efter träningen. Erdal ska vi nästan kunna garantera att han är spelbar, det var bara en lårkaka och när det gäller Felipe fick vi positiva signaler direkt efter matchen och även nu på förmiddagen. Men det blir ett test imorgon. Det vi kunde konstatera var att det inte handlade om någon bristning. Snarare krampkänning, berättar MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

Tycker du att Dennis Hadzikadunics inhopp visade att han kan spela från start?

_ Han fick ju den där kvarten och den tycker jag att han hanterade väldigt bra. Det var ju heller inte ett solklart val att starta Carvalho istället för Dennis ifall vi nu skulle besluta oss för att inte ta ner Oscar Lewicki. Dennis har varit väldigt bra rakt igenom i de U21-matcher han spelat. Sedan är problemet att översätta det till Allsvenskan, det är rätt stor skillnad. Men utifrån det här inhoppet och det han fått chansen att visa under våren hade han inte kunnat vara mer klar för spel. Antingen från start eller att på nytt komma in i matchen.

_ Dennis har de flesta egenskaperna, det är erfarenheten han saknar på grund av sin ungdom. Han har en okej snabbhet som räcker för både Allsvenskan och vårt spelsätt. Jag tycker att han är bekväm med bollen och ganska allround. Det jag gillar mest med honom är hans attityd. Han är klar över vad han är bra på och tänder till för matcherna. Han är ofta bättre på matcher än träning och det är en ganska bra egenskap att ha, sammanfattar Magnus Pehrsson.

Blir Felipe Carvalho frisk är han dock också med i bilden.

_ Med tanke på att han bara hade ett kort inhopp tidigare tycker jag ändå att han gjorde en godkänd insats mot Hammarby. För att det ska bli riktigt bra behöver han kontinuitet som alla andra spelare. Med lite speltid blir det sämre tajming. Andra halvlek blev sämre, framförallt innan han byttes ut. Sedan vet jag inte hur mycket det hängde samman.

Tobias Sana var med på träningen igen efter att ha varit sjuk. Andremålvakten Fredrik Andersson saknades av personliga skäl. I övrigt fick alla 90-minutersspelarna mot Hammarby välja mellan att stanna i gymmet och gå ut till träningen.

Ole Törner

 

 

 

 

Relaterade artiklar

Close