Nyheter

Halör Cup firar 35 år

Halör Cup är Nordens största fotbollsturnering för 10-åriga pojkar och flickor. Från att ha varit en lokal företeelse vid starten för 35 år sedan, lockar BK Höllvikens turnering i dag klubbar från hela Sverige och även utländska gäster.

Sedan starten 1983 har över 35 000 deltagare besökt Höllviken och deltagit i turneringen. Över 2000 spelare och ledare från 150 lag strålar samman i Höllviken under Kristi himmelsfärdshelgen. De närmare 1000 matcherna i Halör Cup kommer att spelas på Höllvikens fina idrottsanläggning med tolv gräs- och konstgräsplaner.

Årets tävlingsform är sjumannafotboll med inledande gruppspel i fyrlagsgrupper som följs av två omgångar nivå anpassat gruppspel. Omlottning sker mellan vart gruppspel. Eftersom alla lag är garanterade minst sju matcher och spel alla tre dagar, blir det mycket fotboll. Förutom alla matcher finns det även flera olika aktiviteter i närheten som kan besökas. Bland annat så kommer spelare från FC Rosengård att gästa cupen under lördags eftermiddag.

Tillsammans med alla tillresta föräldrar sätter cupen sin prägel på byn. Under dessa dagar räknar man med att närmare 4000 personer rör sig på och runt IP. Som arrangemang betraktat är det Vellinge kommuns näst största efter Falsterbo Horse Show.

58 lag har valt att övernatta i Höllviken. Barnen med ledare är inkvarterade på Stora Hammars-, Ängdala- och Sandeplanskola. På Sandeplanskolan serveras samtliga måltider för de övernattande lagen. För att driva cupen är ett 100-tal föräldrar till Höllvikens P07 och F07 taggade och beredda att ta hand om alla deltagare och publik.
Fotbollen, aktiviteterna och folklivet kring cupen kommer att synas på Facebook och Instagram samt halorcup.se

För Halör Cups generaler Petter Bylander och Sara Gröndal är veckan som nu inleds kulmen på ett års hårt arbete tillsammans med 100-tal F/P07-föräldrar.
– Det här är något alla fotbollsföräldrar i Höllviken ser fram emot när barnen börjar
spela fotboll, säger Petter.
Halör Cup pågår mellan 25 och 27 maj.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close