Nyheter

Nästa säsongs Rekord nästan färdigbyggt

Rekord kunde inte rubba Eslövs AI i SM-finalen i bordtennis. Men med lite distans till matcherna och urladdningen är tränaren Linus Mernsten stolt över det laget uträttade.

Jobbet med att bygga laget för nästa säsong är dessutom i stort sett avslutat.

– Eslövs AI är Sveriges klart bästa lag, men vi pressade dem till en tredje och avgörande match. 4-0 i den låter som utklassning. Det var det inte. En enda seger till oss kunde svängt alltihop, betonar han.

När BTK Rekord vann SM-final nummer två hemma i Idrottens Hus var Linus Mernsten inte på plats. Han var på en sedan länge inbokad semesterresa med frun i New York för att fira att han fyller 50.

– De klarade sig bättre utan mig, säger han och skrattar.

Fast mer allvarligt tycker han att frånvaron borde gått att undvika om pingisförbundet varit tidigare ute med att bestämma finaldagarna.

– Så gör man ju i andra idrotter. Ja, kanske inte i shuffleboard.

Extra besvärligt blev det också eftersom en av Rekords andra tränare Yao Chengren inför finalmatcherna hoppade av när han inte kom överens med klubben om de ekonomiska villkoren.

– Jag tror inte att varken min eller Yaos frånvaro påverkade det sportsliga.

När Eslövs AI fick stryk i match två besegrade både Simon Arvidsson och Mehdi Bouloussa Pingisligans bäste spelare Xu Hui.

Till nästa säsong kommer bara en av dem att vara kvar i BTK Rekord. Mehdi Bouloussa klarar man inte att behålla.

– Reglerna tillåter inte att han spelar både för oss och i Frankrike. Då blir det Frankrike. Vi kan inte konkurrera med villkoren han kan få där.

– Simon Arvidsson är dock klar. Samma gäller Michal Obeslo. Malte Möregårdh blir fjärdeman. Möregårdh spelade i år för Virum-Sorgenfri i Danmark där säsongen precis som för Rekordspelarna slutade med en silvermedalj.

Den sista pusselbiten, Mehdi Bouloussas ersättare, är dessutom redan funnen. Linus Mernsten vill dock ännu inte gå ut med vem det är.

– Det kommer att bli bra. Vi får hit en utvecklingsbar och duktig utländsk spelare.

Är det 100 procent spikat att du själv fortsätter som tränare?

– Nej, jag känner att jag först måste samla mig och lägga all koncentration på VM i Düsseldorf. Efter det ska BTK Rekord arrangera veteran-VM, som är en stor tävling som kräver mycket kraft. Det är läge att avvakta och ta diskussionen när allt lugnat ner sig.

Tror du att årets framgångar med seger i grundserien och SM-final kommer att innebära mer uppmärksamhet och större sponsorsintäkter?

– Ärligt talat nej. Men jag hoppas.

Till VM åker Linus Mernsten som förbundskapten för Danmark, ett uppdrag där han han är anställd på 75 procent.

Ole Törner

 

 

Relaterade artiklar

Close