skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Rade Vojnovic tar över Malbas

När Malbas tar steget tillbaka till Superettan kommer laget att ledas av en mycket meriterad coach som har en historia i Sverige både som spelare och tränare, men också verkat i Danmark, Tyskland, Iran, Qatar och Jemen. Rade Vojnovic har funnits i Malbas organisation de senaste tre säsongerna som assisterande coach till Henrik Svensson, och senaste året har han haft huvudansvar för Malbas Utvecklingslag.

Det är en mycket kunnig och rutinerad basketcoach som nu tar över rodret när Malbas gör en omstart i Superettan. Rade Vojnovic kom till Sverige och Ratos (Trelleborg) som spelare i början av 90-talet och har dessutom spelat i Skellefteå och Srbija, samt i forna Jugoslavien och i Ungern som professionell basketspelare. Efter sin spelarkarriär har Rade ansvarat för både klubblag och landslag.

Sportchef Janne Hasselström:
– När vi nu startar om i Superettan vi vill vara det bästa alternativet för baskettalanger i Skåne. Vi har inte mycket pengar att erbjuda men vi vill kunna erbjuda andra saker som är viktiga för spelarna, utveckling av fysik och basket på högsta nivå. Med Rade har vi fått en meriterad och mycket kunnig coach som kommer att utveckla våra spelare till sin fulla potential.

Coach Rade Vojnovic:
– Första året blir tufft, med en ung trupp och liten budget, men vi har många talanger i närområdet och det kommer att bli en bra säsong för dessa talanger att få speltid och chans att utvecklas. Förhoppningsvis kan vi krydda med en eller ett par lite äldre spelare.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close