Nyheter

Thynell flyttar hem – väljer OV Helsingborg

OV Helsingborg fyller på sin trupp med Andreas Thynell. Andreas har sin handbollsfostran i OV Helsingborg och har varit med om att ta upp laget till handbollsligan två gånger, 2007 samt 2009.

Andreas lämnade Helsingborg för spel i Ystads IF år 2010 där han spelade 4 säsonger. Efter Ystad gick flytten till Norge och Runar Sandefjord där han spelat i 3 säsonger. När flyttlasset går mot Sverige föll valet på moderklubben OV Helsingborg
– Med Andreas i laget får vi två pusselbitar som vi saknat, ålder och rutin. Andreas är även en spelare som smälter bra in i gruppen, säger Filip Karlsson, sportchef OV Herr.
– Han har goda ledaregenskaper och skapar både lugn och glädje i grupp. Utöver detta är Andreas en kompetent handbollsspelare som med sin storlek och sitt skott kommer oroa många försvar i ligan. Under sina år i Norge har Andreas utvecklat sitt försvarsspel och lagt till ytterligare en dimension i sitt spel, avslutar Filip Karlsson.

– Efter fyra år i Ystad och tre år i Norge började hemlängtan krypa sig på och därför känns detta extra kul att få komma hem och spela för moderklubben igen, säger Andreas Thynell.
– Jag ser verkligen fram emot att få dra på mig den gröna tröjan igen och få lira med detta gäng och att få Tubbi som tränare! Det kommer bli kul att träffa alla människor i min kära moderklubb och komma tillbaka och spela i Sverige och Handbollsligan, avslutar Thynell.

Relaterade artiklar

Close