skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTrelleborg FF

Haynes: ”Det är ett rent rån”

0-1-ledning för Trelleborgs FF och full kontroll på händelserna.
Då hittade domare Granit Maqedonci en straff som ingen annan hittade, och med matchens sista spark kvitterade Åtvidaberg till 1-1.
Ett rån – konstaterade alla som sett fotboll förut.

TFF var på väg att etablera sig i toppen.
Laget fick en smakstart på Kopparvallen mot Åtvidaberg när Markus Pude, via ett ”lobbskott” från 30 meter placerade 0-1 i krysset efter nio minuter.
Kort senare kunde matchen i praktiken varit död, men från fem meter prickade Islamovic ribban. TFF kontrollerade matchen fullständigt.

Vandra halvlek var en pålåga att se – oavsett om man höll på ett av lagen eller inte. TFF producerade ingenting framåt mer än slarviga omställningar och Åtvidaberg var trubbiga och medelmåttiga i allmänhet. Allt talade för att TFF skulle försvara sin ledning och få med sig tre poäng.
Några få sekunder innan full tid studsar och far bollen i TFF:s straffområde. Johannes Johansson hamnar i en situation därhan i en naturlig rörelse får en andraboll som snuddar armen utan att egentligen påverka bollbanan och samtliga spelare reagerar som att det inte ens är en situation att ta hänsyn till – och jagar istället vidare bollen.
Domare Maqedoci pekar däremot på straffpunkten och en bredsida senare kunde Simon helg kvittera för hemmalaget.
– Ett rån, tja, det kan jag hålla med om, medgav kvitteringsskytten i C More-sändningen och i dessa tider behövs det inte ens galna konspirationsteorier för att instinktivt tänka tanken ”matchfixning”.

Kristian Haynes i Trelleborgs FF var fullständigt bedrövad efter matchen.
– När jag ser situationen på planen blir jag först arg. Jag hoppades att domaren var riktigt säker på sin sak – och då måste man accepetera det.
– Nu har jag fått se situationen i efterhand – och då är det ett rån. Johannes gick upp i en nickduell och hade ingen avsikt över huvud taget att nå bollen med armen. Domslutet var ett rent rån.
– Jag kan inte förlåta det. I 92:a ska man vara säker på ett sådant beslut. Just nu är jag måttligt road. Den är hemsk den där straffen. Jag är djäkligt besviken.

Haynes poängterar även att domarkåren sällan är ödmjuka nog att efteråt erkänna ett fel.
– Det skulle inte förvåna att domaren står fast vid att hans beslut var korrekt även nästa gång vi ses. Jag brukar resonera att ingen är felfri och att man måste acceptera att människor gör fel till och från, men detta känns fruktansvärt tung.
– Vi hade skapat förutsättningar för att ta en trea när vi verkligen behövde den för att haka på i toppen – och så händer det här. Nu finns det inget annat att göra än att hantera situationen och vinna hemma mot Öster nästa söndag.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close