FotbollMalmö FFNyheter

Lasse Nielsen: Går inte att tänka på att man står på två gula

Franz Brorsson, Behrang Safari och Anton Tinnerholm är avstängda. Men Lasse Nielsen (bilden) är med och tycker att MFF ändå ska kunna prestera ett bra försvarsspel mot IFK Norrköping.

– Vi har vårt spel och bra spelare att sätta in för att utföra det, säger Lasse Nielsen och betonar att han själv inte behöver ändra sig så mycket beroende på vem som spelar mittback bredvid honom.

– Jag gör det samma som jag brukar göra.

Om det skulle bli Felipe Carvalho kan den store mittbacken dessutom numera så pass mycket engelska att kommunikationen underlättas.

– Fotbollsspråket ute på planen är internationellt och egentligen ganska enkelt. Det är up, down och lite mer sånt. Vi samarbetar bra.

– Försvarsmässigt gjorde vi en helt okej match mot Hammarby. Framåt också fram till den sista passningen. Vi kom till massor med inspel och inlägg, men det blev för få chanser på dem.

Lasse Nielsen står på två varningar och löper därmed risken att själv bli avstängd i nästa omgång mot AIK. Då är Behrang Safari och Anton Tinnerholm tillbaka, men inte Franz Brorsson vars avstängning gäller även den matchen.

– Om man får ett gult kort är det klart att det har en viss betydelse för resten av matchen, men vill ju inte få ett till. Då kan det påverka.

– Men hur många man har innan matchen startar är en annan sak och går inte att tänka så mycket på. Det får absolut inte leda till att man inte gör det man ska göra därute. Kommer det en avstängning får man ta den.

Tre spelare till står på två varningar i MFF. Det är Anders Christiansen, Markus Rosenberg och Oscar Lewciki.

För fjärde hemmamatchen i rad har MFF sålt över 20 000 biljetter. Det gillar Lasse Nielsen.

– Det är kul att spela inför mycket publik och stödet från supportrarna är härligt. I Belgien var det också alltid mycket folk på läktaren, men det är stor skillnad mellan Danmark och Sverige. Publiken hjälper oss.

– Att vi avgjort så många matcher sent har också gett oss ett bra självförtroende, säger Lasse Nielsen.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close