FotbollMalmö FFNyheter

MFF U19 körde över Landskrona BoIS

MFF U19 gav flera spelare som normalt börjar på bänken chansen mot Landskrona BoIS. Ändå blev det seger med utklassningssiffrorna 7-0.

– BoIS kunde inte så emot och jag tyckte faktiskt inte att vi var så särskilt bra.

– Men det är klart, 7-0 går ju inte att klaga på. Det är starkt. Men vi ska nog komma ihåg att BoIS inte alls var bra, påpekade MFF-tränaren Anders Palmér.

I paus stod det bara 2-0 sedan Max Olsson (bilden, Foto: Bildbyrån) gjort båda målen. Sista 45 lossnade det rejält.

Mittbacken Noel Hansson, som annars inte är en van målskytt, kom också upp i två mål. Det andra blev det sista som hände i matchen frånsett Landskrona BoIS avspark.

Matchens snyggaste mål gjorde Ahmed Chadi-Hadrous när han bombade in 3-0.

5-0 gjorde Samir Polozen och 6-0 inhopparen Emin Karaman.

– Kul för Noel att få göra två mål och Chadi har en väldigt hög högstanivå. Han har dippar också, men måste vara riktigt intressant för publiken att titta på, sa Anders Palmér.

I och med vinsten gick MFF upp på andra plats i tabellen med bara Elfsborg före sig.

– Och Elfsborg tappade poäng igår när de bara fick 0-0 i Halmstad, påpekade Palmér.

– Nu har vi ett nytt derby nästa helg när vi möter Trelleborgs FF borta. Kan vi vinna den matchen också ser det bra ut.

Innan dess ska dock U21-laget möta BK Häcken borta. Den matchen spelas på måndag och då kommer flera av U19-spelarna att vara med, bland andra flera av dem som satt på bänken idag och sparades till den matchen.

MFF U19 startade nämligen utan Hugo Andersson, Victor Kristiansson, Anton Kralj, Aron Mar Brynjarsson och Felix Konstandeliasz. Alla fem lär vara med i U21-truppen.

Planen inne på Malmö stadion har blivit bättre, men är fortfarande sämre än plan 7.

Martin Jönsson gjorde en stark insats i MFF-försvaret. Ett bra besked eftersom han nyligen kommit tillbaka efter en lång rehabperiod för en allvarlig knäskada. När han kom till MFF från Lunnarp var han defensiv mittfältare. Insatsen mot BoIS visade att han kan spela back också.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close