Nyheter

Åttonde SM-guldet i rad till Black Mermaids

Black Mermaids tog SM-guld i undervattensrugby 2017! Detta innebär att tjejerna tagit åtta SM-guld på raken, vilket betyder att de skriver svensk historia. Inget lag har tidigare tagit hem titeln åtta gånger i en följd, även om Linköping vann SM 1994-2000, Malmö-Triton 2001-2007 och 2009-2015.

Årets SM blev en riktig rysare. Finalen spelades bäst av två matcher. Black Mermaids inledde aningen vacklande och förlorade första matchen med 0-2. Målen släpptes in tidigt i första halvlek, men därefter höll Black Mermaids tätt.
I andra matchen hoppade laget i vattnet med helt nytt fokus och kämpaglöd. Caviar Divine inledde starkt och hade mycket boll, men var aldrig nära att göra mål tack vare Black Mermaids stabila försvarsspel. I mitten av första halvlek gick Kajsa Lilja in och röjde undan backen och lade bollen förbi en av Divines jagande anfallsspelare till Ann-Sofi Krakau som fick en fri ryggtavla på högerkanten och kunde stånga i 1-0. Andra halvlek inleddes åter med hårt tryck från Divine. Efter 6 minuter gick Ann-Sofi in på mål uppifrån och drog med sig målvakten. Ebba Lewitz snodde korgen, fick bollen och tryckte i 2-0. Resultatet stod sig resten av matchen, vilket innebar förlängning i form av sudden death (i max 15 minuter, därefter straffar).

Även förlängningen inleddes med hårt tryck från Caviar Divine, dock lyckades de inte skapa några farliga mållägen. Efter 7 minuter kom vinnarmålet. Kajsa hade bollen i anfall och Ann-Sofi kommer fräsch från bänken och petade i det avgörande målet.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close