FotbollMalmö FFNyheter

Pontus Jansson hittar landslagsformen i MFF

Idag började Pontus Jansson träna med MFF. Det ska han göra de närmaste två veckorna för att hålla formen inför nästa landslagssamling.

– Om jag blir uttagen, men det ska väl ordna sig, konstaterade Leeds-backen efter det för honom ganska hårda passet.

– Det tog rejält. Jag behöver komma i form. Jag opererade mandlarna och det här var första gången jag rörde mig på två veckor och så hade jag några bira i kroppen också från igår.

– Det var ju sol och match. Då blir det ett par öl.

På söndagen blev det nämligen, naturligtvis, ett besök på Swedbank stadion och MFF:s match mot IFK Norrköping.

– Jag har fullt fokus på Leeds när jag är där och sedan älskar jag Malmö FF utanför det och det kan ingen ändra på.

Att han var lite trött under träningen uppmärksammades direkt av Jonnie Fedel. Det var kort om folk med bara en målvakt vilket innebar att den 50-årige målvaktstränaren fick ställa sig i ena kassen när man körde spel en mot en, två mot två och fyra mot fyra. Pontus Jansson hamnade i laget som skulle anfalla mot Fedel och fick hela tiden höra att hur jävla trött han var, att man enkelt skulle cykla honom och att han var helt chanslös mot allt och alla.

Det var han inte och Jonnie Fedel fick släppa in en hel del.

– Jonnie är som han alltid varit.

Förutom att träna med MFF går den mesta tiden åt till att förbereda bröllopet i slutet av juni och göra klart allting i den nya bostaden i Åkarp.

– Tjejen var på möhippa nu i helgen och det är snart dags för mig också. Vi gifter oss i midsommar.

– Men träningen är viktig. Jag kan inte komma till landslaget i det här skicket utan det krävs ett par pass till för att bli i form igen. Jag kan köra i gymmet här på Stadion även när de andra är lediga. Sedan är ju Victor Nilsson Lindelöf och Andreas Granqvist två mycket duktiga mittbackar och jag får acceptera att jag just nu är bakom dom. Jag kan bara hålla mig beredd om det blir en skada eller så. Det gick dessutom bra senast. Granqvist börjar ju komma till åren så jag får tjata på honom att lägga av….

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close