IshockeyMalmö RedhawksNyheter

Västeråsback till Malmö Redhawks

Anton Mylläri från Västerås IK har skrivit på ett ettårskontrakt med Malmö Redhawks.

Mylläri, som är född 1991, kommer närmast från spel i HockeyAllsvenskan med Västerås, där han spenderat de två senaste säsongerna och där han även fått sin hockeyfostran. Totalt har han spelat 162 matcher i den näst högsta serien och till hösten är det dags för honom att debutera i SHL.

– Det känns väldigt bra att vara här och vara en del av Malmö Redhawks under den kommande säsongen. Jag vet att det kommer att krävas ett stenhårt jobb men jag ska ta tillvara på den här chansen, att få spela SHL-hockey, säger Anton Mylläri i ett pressmeddelande.

Den tidigare juniorlandslagsmannen är en defensivt stark back som gillar att spela fysiskt. Han är rörlig, har ett fint förstapass och besitter en god förmåga att läsa spelet.

– Anton är en spelare som vi har följt i vinter och även haft ögonen på tidigare. Han var en jättetalang i unga år. Vi ser en stor uppsida i honom och tror att han kan utvecklas till en bra SHL-spelare här hos oss. Martin Filander har haft honom tidigare och känner väl till honom både som person och som spelare. Vi tror att han kommer att passa väldigt väl in i vårt sätt att spela, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

De två senaste säsongerna har Anton Mylläri svarat för 28 poäng (6+22) på 84 matcher i HockeyAllsvenskan.

Anton är redan på plats i staden och kliver in i försäsongsträningen direkt. Han kommer att spela med nummer 59.

Anton Mylläri

Född: 1991-02-27
Födelseort: Västerås
Läng / vikt: 187 cm / 95 kg
Moderklubb: VIK Västerås HK Ungdom
Klubbar i karriären: Västerås, Enköping, Oskarshamn, Kristianstad, Helsingborg, Frederikshavn
Meriter: MetalLigan-brons 2015, Hlinka Memorial-guld 2007, USM-silver 2006, 51 J-landskamper, Bäste back TV-pucken 2006.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close