Nyheter

IFK Ystad värvar från YIF

IFK Ystad rustar upp på målvaktssidan inför sin säsong i Allsvenskan.
Sebastian Glemhorn fortsätter och får konkurrera med Linus Olsson (född 1995) som kommer närmast från Alstermo – samt Axel Andersson (född 1998) som plockas in från Ystads IF.

Nyblivna SM-bronsmedaljören Axel Andersson, född 1998, kommer de kommande två åren vakta målet i IFK Ystad istället för Ystads IF. Axel tar plats i IFK Ystads A-trupp.

I ett pressmeddelande skriver IFK Ystad:
“Tanken med Axels övergång är mer dock mer långsiktig än att Axel bara ska in och konkurrera om en plats i A-laget. Axel får en möjlighet att träna med A-laget under hela hela säsongen samtidigt som han kan fokusera på att bygga upp sig för framtiden och vi tror att detta dels kommer gynna Axels utveckling men även gynna IFK Ystads A-lag då vi får 3 målvakter i truppen och på så vis säkrar upp för eventuella skador och sjukdomar även på målvaktssidan. Axel får därmed också en möjlighet att växa in i kostymen på A-lagsnivå samtidigt som det fortfarande är utvecklingen som målvakt som kommer vara i fokus.”

Tränare Kenneth Andersson:
– Utifrån våra förutsättningar med ekonomi och med hänsyn till att vi precis blivit degraderade så tycker jag dock att vi redan har fått ihop en väldigt kompetent och utvecklingsbar trupp, avslutar Kenneth Andersson.

Läs även:

IFK Ystad ska bli starkare

Relaterade artiklar

Back to top button
Close