MotorNyheter

Monaco nästa för Gustav Malja

300 km/h, mitt i stan, med Medelhavets azurblåa vatten som idyllisk inramning. Monacos Grand Prix är tävlingen som inte lämnar någon oberörd. I helgen avgörs 2017 års upplaga av det klassiska F1-loppet, och i supportklassen Formel 2 finns Gustav Malja på plats för att ta sig an furstendömets lika berömda som förrädiska gator.  

– Monaco är en av de stora höjdpunkterna på säsongen, säger Gustav Malja. Det är en stor utmaning och det finns absolut noll utrymme för misstag. En fantastisk tävling på alla plan, både på och utanför banan.
 
Monaco utgör säsongens tredje F2-deltävling, och Malja kommer dit med dubbla poängplatser i bagaget från den senaste racehelgen i Barcelona för två veckor sedan.

Fler pinnar i protokollet är den självskrivna målsättningen på Rivieran, dit Malmökillen nu beger sig för tredje gången i formelbilssammanhang efter tidigare visiter i Formula Renault 3.5 Series 2015 och GP2 (nuvarande F2) förra året.
 
– Jag har kört i Monaco ett par gånger nu, fortsätter Malja. Det har inte varit min bästa bana rent historiskt, men det är ett ställe som kräver erfarenhet – och det känner jag att jag har skaffat mig nu. Vi hade en bra helg senast i Barcelona och mitt mål är att ta poäng i båda racen igen i Monaco.

De trånga gatorna i Monte Carlo är inte bara en stor förarmässig utmaning – de är också erkänt svåra att köra om på. Ett lyckat kval, och en framskjuten startposition, är därför ofta avgörande för ett bra resultat.

– Kvalet är extremt viktigt i Monaco; viktigare än någon annanstans. Det är ett moment vi tyvärr inte har lyckats speciellt bra med hittills den här säsongen, men jag både tror och hoppas på en vändning i helgen. Jag kommer att ge allt och om vi bara får till kvalet vet jag att vi kan nå väldigt långt.

Tävlingarna i Monaco inleds traditionsenligt redan i morgon torsdag, då F2-fältet tar den 3.3 kilometer långa banan i besittning för träning och kval. Helgens två race körs sedan på fredag respektive lördag.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication & FIA F2 Championship

 

 

TIDSSCHEMA
(svensk tid)

FIA F2 Championship – Rd. 3
Circuit de Monaco

Torsdag 25 maj
Fri träning: 12.00
Kval (Grupp A): 16.15
Kval (Grupp B): 16.39

Fredag 26 maj 
Race 1: 11.30

Lördag 27 maj
Race 2: 16.10

TV-TIDER

Race 1 (fredag)
LIVE, Viasat Motor, 11.25
REPRIS, Viasat Motor, 19.00 & 22.30

Race 2 (lördag)
LIVE, Viasat Motor, 16.05
REPRIS, Viasat Motor, 00.00

unnamed

Relaterade artiklar

Back to top button
Close