Nyheter

Tre skånska lag i nya Superettan i basket

Nästa säsong har Superettan herr premiär. Det är en nationell serie med 10 lag som ligger steget under Basketligan herr i seriesystemet. – Med den nya Superettan blir steget till Basketligan mindre och ökar möjligheterna för fler lag på toppnivå, säger SBBF:s ordförande Mats Carlson. Nu har SBBF:s tävlingsutskott fastslagit vilka 10 lag som tar en plats.

Det blir heta matcher i den nya Superettan som lanseras till hösten. Förutom Malbas, som kommer direkt från Basketligan, återfinns lag som AIK, Djurgården och Högsbo från Göteborg. Tio lag får plats i serien som nu spelas hela säsongen i stället för som tidigare enbart under våren. Intresset har varit stort och SBBF:s har gjort en rankning bland anmälda lag som gäller denna säsong, därefter sker upp- och nedflyttning i vanlig ordning.

Malbas, som inte bedömdes tillräckligt starka för Basketligan, får flytta ned till Superettan. Därefter tillkommer de åtta lag som 2016/2017 kvalificerade sig för Superettan, nämligen AIK, Djurgården, Köping, LF Future, Alvik Basket, Wetterbygden, Trelleborg och Högsbo. Till slut rankades Basketettalagen efter placering och antal segrar och förluster. Detta innebar att segraren i Basketettan södra 2016/2017 IK Eos från Lund tar den sista platsen i Superettan 2017/2018.

Lagen kommer att spela trippelmöten under säsongen vilket innebär 27 omgångar. Det som gör serien unik denna premiärsäsong är att den har representation i Sveriges tre största städer samtidigt som den sträcker sig från Luleå i norr till Trelleborg i söder. – Det kommer utan tvivel att bli en stark och underhållande serie att följa om två platser i Basketligan nästa säsong avslutar Mats Carlson.

Lagen i Superettan herr:

Malbas Basket (Malmö)

AIK Basket
Djurgården Basket
Köping Stars
LF Future (Luleå)
Alvik Basket
Wetterbygden Stars
Trelleborg Pirates
Högsbo Basket
IK Eos (Lund)

Relaterade artiklar

Back to top button
Close