FotbollMalmö FFNyheter

Lasse Nielsen saknades på MFF-träningen

Efter en ett par dagar lång viloperiod körde MFF idag sent på eftermiddagen igång träningen igen. Det gjorde man utan Lasse Nielsen.

– Han fick en smäll mot vaden i matchen mot IFK Norrköping och det har tagit lite längre tid än vi trodde att repa sig. Jag har jobbat med honom en timme inne i gymmet. Det är för tidigt att säga om han tränar ute imorgon, men vi är inte alls oroliga för hans deltagande mot AIK på måndag, berättade MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson.

Franz Brorsson är avstängd mot AIK också. Men Behrang Safari och Anton Tinnerholm är tillbaka och då är det plötsligt betydligt bättre folkat i backlinjen. Förutsatt att Lasse Nielsen kan spela.

– Det ska som sagt inte vara någon fara. Egentligen är det inte så mycket en skada utan mer sviterna av en ren smäll. Han blev troligen träffad av ett knä och fick en vadkaka. Innan vi släpper ut honom vill vi dock att han ska ha 100 procentig funktion.

Med Tinnerholm och Safari tillbaka blir därmed den troliga backlinjen Anton Tínnerholm, Lasse Nielsen, Behrang Safari, Yosimar Yotún.

Om man inte väljer att för tredje matchen i rad starta med Felipe Carvalho, eller köra med tre/fem-backslinje.

Carvalho gjorde i alla fall träningens snyggaste mål när han bombade in en boll i krysset.

Och Anton Tinnerholm satte alla sina avslut samt var med i laget som hela tiden höll nollan i tvåmålsspelet. Vilket han efter träningen var mycket noga med att påpeka.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close