Nyheter

KIK rustar för Allsvenskan

Hoppet om avancemang till Allsvenskan levde ända in i säsongens sista kvalseriematch.
Säsongen 17/18 är det meningen att Kristianstads IK ska ta steget hela vägen, åtminstone enligt deras egen femårsplan – och i truppen har det skett en del förändringar.

Simon Norberg plockas in från Leksands IF och var med och spelade upp Leksand i SHL 15/16. Den senaste säsongen var han utlånad till IK Oskarshamn i HockeyAllsvenskan
– Simon är en spelare med bra fart och en härlig inställning till att göra sina medspelare bra. Han är en skridskostark spelare med en inställning till hockeyn som alltid är 100 %, säger sportchef Jocke Johansson.

Backen Niklas Lindmark kommer närmast från Skövde IK där han producerade 20 poäng. Niklas är uppväxt i Åhus på somrarna där familjen hade en stuga fram tills han var 18 år. Han har mormor och lite annan släkt kvar i Åhus, så det var inga tvivel utan han ville verkligen spela i KIK.
– Niklas är en spelare som gärna delar ut en tackling och inte stiger undan när det hettar till. Han är en stor rejäl back som vill träna hårt och utvecklas i en miljö med hård konkursens, säger Johansson.

Erik Backman som kom från Manglerud i Norge under förra säsongen har skrivit på för kommande säsong. Erik gjorde 31 matcher för KIK förra säsongen.
– Ytterligare en från förra årets trupp som förlänger och det känns bra att vi kan behålla stora delar av truppen. Erik kom in mitt under säsongen och gjorde en bra första säsong där han utvecklade sitt spel i försvarszon ju längre säsongen gick, säger sportchef Jocke Johansson.

Förberedelserna är spikade inför seriestarten den 17 september. Det kommer att spelas 10 träningsmatcher mot varierat motstånd.
– Vi vill spela många matcher, detta på grund av att förbundet tyvärr ”envisas” med att bara spela 22 omgångar fram till jul. Vi kommer att åka på ett miniläger till Danmark för två matcher och träning, ett bra sätt att få ihop gruppen på annan ort, säger Jocke Johansson.

Ett annat nyförvärv är Mikael Johansson som senast spelade i Troja. Han tillhörde både Kallinge och Troja under säsongen som gick och gjorde 32 poäng för de båda klubbarna.
– ”Micke” är en stor kraftfull forward med bra skridskoåkning och ett bra driv. Han kommer att ha rollen som ytterforward – något som han själv trivs med..
– Trots sin unga ålder så har han spelat i allt från J-landslaget, SHL, HockeyAllsvenskan och HockeyEttan, fortsätter Jocke.

Marcus Sirén är också klar för nästa säsong. Marcus som kom mitt under säsongen från Mora gjorde sju poäng på sju matcher för KIK innan han blev skadad. Han har skrivit på för ett år med klubben.
– Sirén gjorde ett starkt intryck när han kom till oss ifrån Mora. Tyvärr åkte han på en smäll mot huvudet som gjorde att han missade kvalserien.
Ny i klubben är även Sonny Karlsson. Den gånga säsongen representerade han Halmstad och Östersund där han nästan snittade 1 poäng per match.
– Sonny är en stark skridskoåkare med en bra teknik. Han har spelat över 100 matcher i HockeyAllsvenskan med Mora IK och kommer främst att stärka den offensiva delen hos oss, säger sportchef Jocke Johansson – som även har rollen som assisterande tränare bakom huvudtränare Mats Lusth.

Bland de spelare som lämnat kan nämnas: Joel Persson, Sebastian Magnusson, Melker Karlsson, Axel Blomqvist, Thom Flodqvist, Malte Sjögren, Markus Palmberg och trotjänaren Mikael Larsson (550 matcher).

Försäsongsprogrammet:
Mån 7/8 Ispremiär
Tors 10/8 Oskarshamn B 19.00
Fre 18/8 Rödovre B 19.00
Lör 19/8 Rungstedt B 15.00
Ons 23/8 Nybro H 19.00
Tis 29/8 Halmstad H 19.00
Fre 1/9 Cup Västervik H
Lör 2/9. Cup Kallinge H
Sön 3/9 Cup motstånd ej klart
Fre 8/9 Tyringe H. 19.00
Ons 13/9 Nybro B. 19.00
Sön 17/9 Seriepremiär

Relaterade artiklar

Back to top button
Close