FotbollMalmö FFNyheter

Teddy Bergqvist: Bäst med nytt kontrakt och lån

För ett tag sedan poppade det upp rykten om först Jönköping Södra och sedan IFK Värnamo. Den senaste tiden har det dock varit alldeles tyst om utlåningsrykten för MFF-anfallaren Teddy Bergqvist.

– Det var ett tag sedan någon av Smålandstidningarna ringde mig nu, säger han.

Ryktena uppkom kring J Södra och IFK Värnamo, lokaltidningarna ringde och Teddy kunde bara berätta att han inte hört något – och att han om det var allvar borde blivit informerad.

Efter att tidigare tvekat öppnade han dock för ett tag sedan för att en utlåning kan vara rätt väg att gå för att skaffa sig speltid,

Förra året blev det ett superkort inhopp i Allsvenskan och i år har det hittills inte blivit någon speltid alls. I majoriteten av matcherna har han hamnat utanför de 18 i truppen.

– Ett lån till rätt klubb kan funka, säger Teddy Bergqvist, men slår fast att det han bedömer som viktigast är ett nytt kontrakt.

– Det jag prioriterar är ett riktigt seniorkontrakt. Just nu har jag ju ett lärlingskontrakt som går ut efter den här säsongen. Bästa lösningen hade varit att först skriva ett seniorkontrakt med MFF och sedan bli utlånad. Att bli utlånad med ett kontrakt som snart går ut hade inte alls känts lika bra, betonar den 18-årige anfallaren.

Mycket tyder på att han även är på väg att hitta formen. Torsdagsträningen var riktigt bra och dagens var helt okej.

– Jag tycker att jag har utvecklats. Tidigare har jag mest varit med på träningarna. Nu kan jag ibland göra avgörande saker.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close