FotbollMalmö FFNyheter

MFF lägger ut dimridåer om Lasse Nielsen

Lasse Nielsen är uttagen i MFF-truppen som idag åkte iväg till morgondagens bortamatch mot AIK.

– Han var med idag på träningen och är uttagen bland de 18 i truppen. Det är han för att vi tror att han ska kunna spela.

– Men det är klart att det med tanke på hur veckan har varit finns ett frågetecken. Om det inte funnits någon möjlighet till spel hade han stannat hemma och om det varit väldigt tveksamt hade vi tagit med 19 man för att gardera, sa MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

Samtidigt ville han inte svara på om den danske mittbacken var med på lördagens träning.

– Då hade vi en stängd träning. Och den var ju stängd av en anledning.

Normalt stänger MFF den sista matchförberedande träningen. Nu valde man att flytta även den näst sista – på lördagen – till Swedbank stadion och stänga den också.

Behrang Safari och Anton Tinnerholm har avtjänat sina avstängningar och är tillbaka i truppen. Säkert även i startelvan. De som får lämna truppen är lärlingarna Teddy Bergqvist och Samuel Adrian. 18-årige mittbacken Dennis Hadzikadunic får dock behålla sin plats bland de 18 vilket innebär att MFF egentligen inte behöver någon gardering med en 19:e extra spelare oavsett om Nielsen kan spela eller ej.

Franz Brorsson har en match kvar på sin avstängning, men förutom Lasse Nielsen har MFF mittbackarna Felipe Carvalho och Dennis Hadzikadunic i truppen plus att man kan flytta in Behrang Safari.

Händer något under matchen kan MFF dessutom flytta ner Oscar Lewicki från mittfältet till backlinjen.

Att Lasse Nielsen fått avstå träningarna i veckan beror på en smäll han fick på vaden i matchen mot IFK Norrköping. Fysioterapeuten Jesper Robertsson var snabb med att säga att han snart skulle vara med igen och att det inte skulle vara någon fara för hans medverkan mot AIK.

Huvudproblemet kan dock bli att överlista AIK:s defensiv.

Det var över fem matcher sedan som AIK släppte in mål.

– Som jag ser det är AIK seriens kanske skickligaste defensiva lag. det ser man ju också på antalet insläppta mål. Ska vi prata om vad som är nycklar för oss är det att hantera deras offensiva omställningar. De har också ett relativt storväxt lag så det gäller att hantera deras fasta situationer.

– Det är inte första gången i år vi, förmodligen , möter en fembackslinje, men det blir lite annorlunda. Det blir svårare med vändningsspelet för de är redan på plats. Vi får hitta andra hål och ska vi vinna matchen gäller det att vi är skickliga i vår offensiv.

MFF har tagit ut följande trupp:

Johan Wiland, Fredrik Andersson. Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic, Felipe Carvalho, Behrang Safari. Magnus Wolff Eikrem, Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Mattias Svanberg, Yoshimar Yotún. Jo Inge Berget, Markus Rosenberg, Pawel Cibicki och Alexander Jeremejeff.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close