FotbollMalmö FFNyheter

Rosenberg: 63 poäng tror jag att man tar guld på

Markus Rosenberg tycker att MFF gjort en stark säsongsinledning.

Så bra spelmässigt att han menar att 21 poäng är en alldeles för klen utdelning.

– Matcherna har sett bra ut, men den senaste tiden har vi inte fått poängen vi velat ha. Själva spelet och kontrollen på matcherna har ändå varit positivt. Vi har varit det bättre laget i alla de tio matcherna vi spelat, säger MFF-kaptenen.

– Visst har vi avgjort sent i ett par matcher och det är klart att vi gjort bättre respektive sämre prestationer, men över 90 minuter har vi ändå varit förtjänta att vinna alla de tio matcherna. Därför tycker jag att det är lite orättvist att vi inte har fler än 21 poäng.

Någon speciell match du tänker på?

– Mot IFK Norrköping var vi inte värda att förlora.

– Men i långa loppet. Om du dominerar matcherna och bestämmer tempot som vi gör och har lagt den grunden är förutsättningarna bra för att kunna vinna i slutet. Sedan har vi mycket kvar att utveckla. Över 30 matcher visar det sig, i tio matcher kan alla vara med. Det är bara två matcher sedan all media började snacka om att guldet i stort sett var klart. Men med så omgångar spelade går det inte att dra stora slutsatser.

– Om vi fortsätter att hålla poängsnittet vi har nu slutar vi på 63 poäng och det tror jag att man vinner guld på, betonar Markus Rosenberg.

AIK har hållit nollan i fem raka matcher. Vad tänker du om det?

– Det är klart att vi har diskuterat hur de spelar, oftast är det väldigt tajt med en fembackslinje. De är stora och starka och har anfallare som även jobbar mycket hårt defensivt. Vi har givetvis kollat vad de är bra och mindre bra på. Vi är vana vid att motståndaren vill kontra mot oss och måste ha koll på deras offensiva spelare när vi tappar bollen. Sedan får vi lägga in en press så tidigt som möjligt och erövra den. Det gäller att ha tålamod och samtidigt fart i spelet och där har vi blivit mycket bättre även om det som sagt inte gett utdelning i de senaste matcherna.

– AIK är ett bra fotbollslag och duktigt på att dra ner tempot. Jag kommer ihåg matchen här i Malmö förra året, det blev många långa inkast som de är duktiga på, många fasta situationer som de är duktiga på och det är alltid svårt när tempot avbryts hela tiden när de tar tid på sig. Men jag kritiserar inte deras sätt att spela. All fotboll är bra om man tar poäng och det har AIK tagit många under lång tid nu. De fick en dålig start, men det är historia nu.

Största hotet i AIK?

– Simon Thern har ju varit här och det är en otroligt duktig fotbollsspelare. Han är väldigt snabb och säkert viktig i deras omställningar. Han är lika kvick med bollen som utan och har ett otroligt tempo. När han väl får upp drivet är han svår att få tag på. Sedan är det Markkanen om han spelar och deras fasta situationer. De har många stora spelare och har säkert tittat extra på det i och med att vi släppte in två hörnmål senast.

Din egen form, hur känns den?

– Tycker den är bra. Hela året har känts bra. Försäsongen var ju lite sådär. Det tar alltid tid att varva upp när man kommit lite till åren, men jag kände ändå att jag kom igång ganska snabbt redan till Allsvenskan började och sedan har jag varit ganska jämn. Jag har ju fått vila någon match också.

Är det så att om det är tre matcher på en en vecka så vill du vila en av dem?

– Ja det är det optimala om man ska få ut max. Fast det är klart om det sedan blir skarpt läge i höst så får jag ju spela om det behövs. Men jag tror ändå att med den truppen vi har är det ganska bra om vi kan forma veckan med tre matcher så att många bara spelar två. Truppen är så jäkla stark att det inte ska vara några konstigheter om en eller ett par spelare vilar.

– Skador och avstängningar påverkar ju också när man kommer längre in på säsongen.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close