Nyheter

Allt talar för Champions League – i Eslöv

H65 Höör tog SM-guld och ska spela Champions League.
Men knappast på sin “riktiga” hemmaplan.
– Vi har redan börjat titta på alternativ, säger Jan Hansson, H65:s starke man och kassör.

Sporthallen i Höör, tidigare Björkvikshallen, har två läktare som sammanlagt tar 650 platser. En på långsidan – och en liten på kortsidan.
När det ska spelas internationell handboll på högsta nivå kräver EHF helt andra säkerhetsanordningar jämfört med Höörs “gympahall”. Framför allt krävs det läktare på båda sidor.
Dispenser kan knappast bli aktuella.

Det betyder alltså att H65 Höör måste spela sina matcher på annan ort.
– Vi har redan börjat titta på alternativ. Det är mycket som måste snäppas upp inför Champions League och annat i framtiden. I slutspelsmatcherna och i Europacupspelet har det varit helt fullsatt i hallen. Vi skulle hur som helst behöva någonting större, säger Jan Hansson.

Två mil från Höör har Eslöv en hall som är godkänd för ändamålet. Med en publikkapacitet på 1500 skulle det räcka gott och väl.
– När den nya hallen byggdes så fanns de internationella kraven med i ritningarna. Där är till tillåtet att spela landskamper och så har ju även skett, säger Stefan Lindstrand, ordförande i Eslövs IK.
– H65 Höör är mer än välkomna att spela sina matcher i Eslöv. Jag tror alldeles säkert att det skulle bli en bra lösning.

I Höör är man inte nöjda med att spela i en annan ort och på längre sikt behövs andra lösningar än att flytta laget utomsocknes.
– Alternativen är två. Antingen bygger vi en ny hall – eller en ny läktare. Men vem som ska ansvara för hela det projektet är en knepig fråga, säger Jan Hansson och refererar till det känsliga historiken med det konkursade Arenabolaget och simhallen som kommunen tog över driften av.
– Det behöver inte kosta hundratals miljoner för att bygga en, för dessa ändamålen, godkänd hall.
Eslövshallen kostade knappt 130 miljoner att bygga.
– Det finns betydligt billigare alternativ, säger Hansson och nämner summor mindre än hälften av det som Eslövshallen kostade.

Bakom den vägg som utgör ena långsidan på sporthallen finns en grushög till parkering. Att bygga en ny läktare där skulle kunna bli för sammanhanget marginellt billigare än att bygga en nya hall.
– Hur det än blir hoppas jag att det inte blir ett projekt som rinner ut i sanden eller tar för lång tid. Vår målsättning är ju att H65 ska förbli ett topplag inom svensk handboll med allt vad det innebär för klubben och orten, säger Jan Hansson.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close