Nyheter

Årets ungdomscoach kommer från Ystad

Årets ungdomscoach bland elitföreningarna är utsedd.
Daniel Nilsson i Ystads IF vann det relativt nystartade priset ”Cramochoachen”.

För att uppmärksamma och uppmuntra de hundratals män och kvinnor som på mer eller mindre ideell bas leder, tränar och utvecklar handbollens ungdomar utlyste Svensk Elithandboll och Cramo AB en omröstning om ”Årets Ungdomscoach 2016-2017”.
Tävlingen vänder sig till tränare för ungdomslag, 13-18 år, i de 24 klubbarna i Handbollsligan (herrar) och SHE (damer) och förstapris är 25 000 kronor till lagkassan samt resa, logi och biljetter till SM-finalerna i handboll för fyra personer.

Daniel Svensson, tränare hos YIF:s P00-lag, röstades fram som slutsegrare.
Albin Nilsson som anmält sin tränare motiverar i ansökan:
– Vi är evigt tacksamma för all den tid Daniel lagt ner under sina 11 år som tränare och för all kunskap han gett oss. “Han har alltid funnits där för oss, både på och utanför planen. Han har gått samtliga TS-utbildningar för att göra oss så bra som möjligt.
– Efter detta år går vi upp som herrjuniorer och detta kan bli vårat sista år tillsammans.

Daniel själv:
– Att bli nominerad och dessutom vinna är verkligen jätteroligt, särskilt då initiativet och motiveringen kom från killarna själva, det betyder extra mycket, säger Daniel Svensson.
Daniel, som innan han blev tränare själv var aktiv spelare, har coachat laget i elva år. Han tränar dem flera gånger i veckan och har deltagit på många resor och träningsläger.
– Kontinuitet är viktigt, det skapar tillit och gör att vi lär känna varandra. Resorna är utvecklande och svetsar samman gruppen. Spelarna lär sig att samarbeta, handboll är en sport som skapar en härlig laganda och gemenskap.

I sommar kommer att åka på en sista träningsresa till Spanien tillsammans.
– Det blir ett perfekt tillfälle att skapa ett sista minne tillsammans med det här läget, säger Albin Nilsson.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close