FotbollMalmö FFNyheter

Två Teddy-mål och hyfsat testspel i MFF U21

MFF vann med 3-1, Teddy Bergqvist (bilden) gjorde två mål, flera av spelarna presterade bra trots att de kom i stort sett direkt från planet tillbaka från Stockholm och testspelaren Souleymane Coulibaly gjorde en helt okej, men knappast spektakulär insats.

Så kan man kort sammanfatta MFF:s U21-match mot Halmstads BK på Hyllie IP.

Souleymane Coulibaly, född 1996, spelade högerback och gjorde absolut inte bort sig. Han orkade inte riktigt mot slutet och fick bytas ut cirka tio minuter före slut med krampkänning. Fram till dess gjorde han ett betydligt bättre intryck än många av de övriga testspelarna som kommit till MFF de senaste åren. Snabbheten och bollsäkerheten var det inget fel på, men det syntes att han i många lägen prioriterade att spela enkelt istället för att våga mer, ta risker och fullt ut utnyttja chansen att visa upp sig.

Han syntes i alla fall inte mer än flera av MFF:s egna och i många fall yngre spelare.

MFF kan dock redan ha gjort det mesta scoutingarbetet. Souleymane Coulibaly – som är 180 centimeter lång och fysiskt betydligt mer liknar en högerback som han spelade nu än en mittback som han enligt uppgift ibland varit i Mali och Tunisien – kommer, om inget ändras, inte att vara med på några träningar. Han var med i Malis lag som blev trea i U20-EM 2015 och den senaste klubben är Africain Tunis och innan han testade i MFF har han varit på Island och provtränat.

Där var MFF:s chefsscout Vito Stavljanin på plats för att studera honom.

Mot HBK i U21-serien var dock varken Stavljanin eller sportchefen Daniel Andersson det. Magnus Pehrsson var det dock.

– Jag har inte varit involverad i processen så jag kan inte ge så mycket info. Men han gjorde en okej insats. U21-serien är en bra möjlighet att använda en spelare där det skapas en matchmiljö och blir fotboll på riktigt. Det är ju ändå spela fotboll som är jobbet. Därför är det en rätt bra chans att följa upp en spelare man sett innan och kunna jämföra med åldersmässigt likvärdiga spelare som redan finns i truppen.

– Vito och Danne är inte här, men vi är rätt många tränare som är det och jag tror inte att man bjudit in honom att spela en match om det inte fanns ett visst intresse någonstans. Men jag kan som sagt inte så mycket om honom. Jag har varit helt fokuserad på A-lagets aktiviteter och det är Vito och Danne som har alla uppgifter om Souleymane Coulibaly, konstaterade Magnus Pehrsson.

Gott om folk att bedöma Souleymane Coulibalys insats var det ändå på Hyllie IP, trots Daniel Anderssons och Vito Stavljanins frånvaro. Magnus Pehrsson stod på läktaren där han i stort sett hela den andra halvleken pratade med HBK-tränaren Janne Jönsson. Nere vid bänken fanns Jens Fjellström, Olof Persson, Yksel Osmanovski och Roland Larsson från U19.

HBK kom med ett starkt lag med många rutinerade A-truppspelare.

– HBK hade ett bra lag och tar det här på allvar. Vi hade det jobbigt däruppe (förlust 1-2), men idag klarade vi av att hantera det bättre, sa Jens Fjellström.

– Kul att se professionalismen som Mattias Svanberg, Andreas Vindheim och Dennis Hadzikadunic visar. Efter en resdag och koncentration på en helt annan match och sedan raka spåret hit tycker jag att de gör fläckfria insatser.

A-truppen kom hem till Malmö klockan 13.30 på tisdagen. 16.00 startade matchen på Hyllie IP och alla tre spelade starkt mot HBK.

Det gjorde även Franz Brorsson, som byttes ut efter cirka en timme.

– Franz attackerade den här matchen som om det varit en match på Swedbank stadion, vilket var skönt att se. Jag tror att de här 65 minuterna blev perfekta för att skaka av sig rosten och vara helt redo och aktuell för Jönköpingsmatchen, konstaterade Jens Fjellström.

MFF ställde upp så här:

Fredrik Andersson – Souleymane Coulibaly, Dennis Hadzikadunic, Franz Brorsson, Anton Kralj – Andreas Vindheim, Mattias Svanberg, Samuel Adrian, Pavle Vagic – Teddy Bergqvist, Laorent Shabani.

Pavle Vagic gjorde 1-0 sedan laget bänt två vidöppna lägen. 2-0 och 3-0 gjorde Teddy Bergqvist och reduceringen till 3-1 stod Kosuke Konishita för.

– Idag var Teddy tillbaka till måltjuvs-Teddy och det var kul. Vi vill att forwards ska starta vårt försvarsspel och att det ska ske tydligt. Det ingår också i en forwards uppgift och den utförde både han och Laorent Shabani bättre efter pausen. Teddy har utvecklats i den biten, berömde Jens Fjellström.

Pavle Vagic fick en smäll mot nacken och kunde inte fullfölja matchen.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close