FotbollNyheter

Kulladals FF är årets Malmömästare

Kvarnby IK var i sin femte final på de senaste sex åren. Men det var Kulladals FF som vann med 2-1 och tog sin första MM-titel sedan 1998.

– Skönt och jag tycker att vi bjöd på rätt bra fotboll trots den hårda vinden. Det var inte riktigt så svårt att spela som det kanske såg ut, sa Kulladals lagkapten Eddie Ekblad efter att ha lyft pokalen.

Han spelade i mitten av en avstängning efter ett rött kort.

– Jag stod över förra seriematchen och kunde spela här i MM i väntan på att få min dom. Det blir en match till, men det gör ju inte så mycket idag. Det var jättelänge sedan Kulladals FF bara var uppe i en final. Vi mötte FC Rosengård och fick ordentligt med stryk.

2010 vann FC Rosengård med 4-2. 2007 nådde Kulladals FF också final, men föll med 0-3 mot MABI (föregångaren till FC Rosengård). Innan dess får man gå tillbaka till 1998, då IFK Klagshamn besegrades med 2-0

Samma siffror höll det på att bli nu hemma på ett vindpinat Kulladals IP där åskådarna kröp ihop, huttrade och sökte efter ett lä som inte fanns nånstans.

1-0 dröjde till den 64 minuten då domaren Jörgen Berggren blåste straff för Kulladals FF. Eddie Ekblad klev fram och slog in den hur säkert som helst. Tio minuter senare sköt Markus Swane 2-0 och då såg Kvarnby IK ut att vara chanslöst.

Nytt hopp fick dock division 2-laget Kvarnby – Kulladal spelar i division 3 – när Oskar Zubac snyggt höll sig framme vid första stolpen på ett inspel och petade in 2-1. Då var KFF-målvakten Dominic Cica chanslös, men det var enda gången.

Annars gjorde Cica en stormatch med bland annat en benparad då han på ett nästan otroligt sätt lyckades få bollen över ribban. Totalt blev det tre-fyra riktigt högklassiga räddningar och även i övrigt spelade han stabilt.

– Han är bara 18 år och vi har många unga och duktiga spelare i laget. Primus Swenson är en annan, han var också bra idag, berömde Eddie Ekblad.

Lagen möttes även i det inledande gruppspelet i året MM. Då blev det 2-2 sedan Sebastian Rask gjort båda målen för Kulladals FF. Finalen missade dock Sebastian på grund av sjukdom.

Kvarnby IK, som körde över IFK Klagshamn med 5-1 i semifinalen, lät många av spelarna som normalt sitter på bänken vara med i startelvan.

I truppen som vann MM för Kulladals FF ingick följande spelare: Jimmie Andersson, Dominic Cica, Primus Swenson, Mattias Jurlander, Daniel Jansson, Marcus Sandén, Martin Persson, Jörgen Mellberg. Johan Mellqvist, Markus Swane, Filip Ahlström, Eddie Ekblad, Joakim Söderlund, Tobinho Sjöbäck, Calle Stenberg och Dennis Rickbo.

Rutinerade Jörgen Berggren dömde. Det gör han inte så ofta numera, men när han gör det gör han det bra.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close