FotbollNyheter

Hyllie IK-tränaren: Aldrig varit med om något liknande

Hittills är Hyllie IK laget annorlunda.

Sju omgångar in på årets division 3 södra har Malmöklubben spelat fyra hemma- och tre bortamatcher.

Samtliga bortamatcherna har slutat med krýss.

Så långt inget unikt, men hemma på Hyllie IP som skulle varit lagets borg har samtliga matcher slutat med storstryk.

Bjärreds IF i premiären blev 1-6.

Efter det har Hyllie IK förlorat med 2-8 mot Nosaby IF, 0-4 mot IF Lödde och senast 2-7 mot Hörby FF.

– Jag kan inte förklara det. Under en lång tränarkarriär har jag aldrig varit med om något liknande. Absolut märkligast är att vi spelar exakt likadant hemma som borta, säger Hyllie IK-tränaren Bengt Månsson.

– Om vi spelat defensivfotboll borta och vågat väldigt mycket mer hemma hade det fortfarande varit märkligt. Men det gör vi inte. Och varje gång vi tagit poäng på bortaplan har det varit mot bra lag och efter bra insatser.

2-2 mot Kulladals FF, samma siffror mot Lunds SK och 1-1 mot Eslövs BK är bortafacit.

– Kulladal och EBK är lag som kan vara med i toppen och det är alltid svårt att spela på Smörlyckan i Lund.

Sedan BW90 blev uteslutet på grund av en walkover ligger Hyllie IK sist i serien. Att laget skulle få svårt och nytt kontrakt huvudmålsättningen var dock ingen skräll. Efter det lyckade kvalspelet till division 3 lämnade nästan alla spelarna och nye tränaren Bengt Månsson fick bygga ett nytt, ungt och billigt lag.

– Jag har varit med så länge i den här branschen att jag inte har någon prestige eller något att förlora. Dessutom fanns jag ju redan i föreningen. Därför tackade jag ja när jag fick frågan att ta över. Bara tre spelare blev kvar och vi visste att det skulle bli tufft.

– Men borta har vi visat att vi trots allt kan hävda oss. Vad som händer på hemmaplan har varken jag eller någon annan kunnat finna en förklaring till. Därför har en av veckans träningar varit ett pass där vi inte gick ut på planen utan bara diskuterade genom situationen. Fungerar inget annat får vi väl hyra en buss och åka in om till Limhamn före nästa hemmamatch, säger Bengt Månsson med ett leende.

Fast det får i så fall bli i omgången efter den nästa. Närmast nu på fredagskvällen den 2 juni väntar en ny bortamatch mot topplaget Dösjöbro IF.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close