Nyheter

Landskrona BoIS Alexander Tkacz -“Ingen är nöjd med något annat än vinst”

“Det är klart vi ska vinna, hemma ska vi bara vinna, det finns inget annat.”
Landskrona BoIS ångar på i Division 1 Södra tack vare gemenskap, tydliga mål och en bra spelidé, enligt Alexander Tkacz.

Landskrona BoIS har inlett säsongen 2017 på ett strålande sätt. Man leder division 1 södra med tre poäng före Skånekonkurrenterna Ängelholms FF efter att ha derbyt mot just ÄFF med 1-0 nu senast. Vi tog ett snack med en av lagets succéspelare som fått gå från en mer offensiv roll som yttermittfältare till att få jobba lite mer med det defensiva i form av vänsterback, Alexander Tkacz.
– Ja vi har fått en bra start i år. Det känns som att vi alla i laget i år har haft samma gemensamma mål, alla strävar åt samma håll och derbyvinster sitter ju alltid extra fint. Det var mycket folk på plats, en bra match, det var roligt. Vi kom väl i och för sig inte riktigt upp i samma nivå som vi brukar göra, men så blir det ibland. Det känns bra att vi fick med oss vinsten ändå. Vi får väl försöka steppa upp till nästa match igen.

Inledningsvis har det gått starkt för Landskrona-laget som ännu inte åkt på en enda förlust.
– Det har känts bra, vi har en tydligt spelidé och alla i laget vet hur vi vill spela. Så det har varit exakt den här starten vi hade hoppats på. Vi är obesegrade hittills och stämningen är skitbra i laget. Vi har kul tillsammans, både på och utanför planen.

Alexander Tkacz skolades inför säsongen om från att ha varit en vass, snabb yttermittfältare, till att ta steget ner som vänsterback. En plats han verkar trivas på även om det är viss omställning från det han varit van vid.
– Det blir lite andra grejer att fokusera på, man måste ha bättre koll på defensiven.. Jag har faktiskt inte spelat där så mycket tidigare i år, men det har funkat rätt så bra. Så klart finns det alltid bitar att jobba på men jag får mycket hjälp av tränarna och de andra lagkamraterna. Raslan Al Kurdi, (Landskronas vänsterbacks-förvärv från Syrien som oturligt nog blev långtidsskadad innan säsongen red anm) brukar vara med och kolla matcherna och träningarna. Han är en bra kompis och försöker vara så delaktig som han kan vara och ge mig tips på vad jag bör tänka på. Jag har börjat lugna mig lite med att dra iväg på offensiva räder. I början var det lite så att mittbackarna fick kalla hem mig när jag drog iväg, men jag börjar lära mig lite mer när jag ska sticka och när jag ska stanna. Men det är ju lite av spelidén också att ytterbackarna ska vara med i offensiven, så det är ju en tanke bakom att det är två före detta yttermittfältare som nu är ytterbackar.

Varför går det så bra för Landskrona då?
– Gemenskapen spelar klart roll, vi har fått ihop ett bra lag och vi har ju kul på och utanför plan. Alla umgås med alla, och alla jobbar hårt för varandra. Vi har ju ett gemensamt mål om att gå upp och ingen är nöjd med något annat än vinst.

Vågar man redan nu blicka uppåt i seriesystemen eller är det fortfarande för tidigt på säsongen?
– Det är tidigt, man får ta en match i taget. Det är en skön start men sanningen är att det är en lång väg kvar så jag tycker det är för tidigt att börja sväva på moln. Det gäller att ha fötterna på jorden och ta en match åt gången.

Vad har ni haft för interna mål inför säsongen, har det varit att ta sig upp?
– Ja det tycker jag att det har varit. Vi ville upp redan förra året men vi har ju fått lite mer rutin nu och vet hur många lag i serien spelar. Det blir ofta att många lag backar hem när de möter oss. Vi är väl inte förvånade att folk står med hela laget i eget straffområde.

Dina egna mål då, vad har de varit och vad är de i år?
– För mig är det alltid att försöka vara med i startelvan, spela så mycket som möjligt, utvecklas och hjälpa laget. Jag har väl inte haft något så överdrivet mål mer än det. Man kommer och tränar i veckan och hoppas att man spelar så mycket som möjligt.

På Söndag väntar hemmamatch mot Qviding som ligger på en tolfteplats, är det en lätt match? Eller det finns inga sådana?
– Det finns inga lätta matcher. De har också presterat riktigt bra deras senaste tre matcher. Nu vet jag inte exakt vad de var, men jag tror de har tre vinster och en oavgjort, så det blir en tuff match. De känns som att lagen som kommer till Landskorna har mentaliteten att de inte har något att förlora. Det finns inga lätta matcher. Men det är klart vi ska vinna, hemma ska vi bara vinna, det finns inget annat.


– Martin Sánchez Grahn

Relaterade artiklar

Back to top button
Close