skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Zareba i sin fars fotspår – klar för IFK Ystad

Ännu en handbollsspelare i Ystadn byter lag och följer därmed i Axel Erikssons och Axel Anderssons fotspår.
Oscar Zareba och IFK Ystad är överens om åtminstone ett år i den röda tröjan och det finns även en option för en andra säsong för Oscar i klubben.

Oscars pappa Arthur Zareba har massvis med matcher för IFK Ystad och för två år sedan men satte han rekord som den äldsta spelaren i allsvenskan och nu följer alltså åtminstone en av sönerna i pappas fotspår.

Arthur Zareba
Arthur Zareba

IFK Ystads tränare Kenneth Andersson:
– Oscar hörde tidigt av sig och kollade läget med IFK Ystad, han har haft en del andra anbud men jag tror att valet av klubb blir perfekt för båda parter. Vi har gått om niometersspelare redan, men några av dem har varit ganska skadebenägna och med Oscars underskrift får vi både spets och en ännu bredare trupp.
– Vi kommer ha en riktigt tuff konkurrens om platserna till hösten och jag förväntar mig att det kommer ge ännu tuffare träningar. Med sin orädda spelstil och sin förmåga att alltid stoppa in näsan kommer Oscar bidra på många plan i vår unga trupp. En sån inställning smittar alltid av sig och vi kan absolut behöva den attityden i många situationer.

Oscar Zareba, 25, har spelat hela sitt liv i Ystads IF, men i april i år blev det officiellt att det inte blev någon förlängning. Klubben erbjöd med andra ord inget nytt kontrakt.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close