skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Pawel Cibicki: Om jag gör mål kommer jag inte att fira

Pawel Cibicki längtar efter att få göra mål igen.

Men kommer det i lördagsmatchen mot Jönköping Södra kommer han inte att fira.

– Jag har bestämt mig för att inte göra det eftersom det var i Jönköping min karriär tog fart. De gav mig något jag inte hade just den perioden i Malmö. Jag kom på rätt spår, de hade en tränare som trodde på mig och gav mig alla förutsättningar. Så Jönköping Södra betyder väldigt mycket för mig.

– Om jag får spela och om jag gör mål kommer det inte att bli något målfirande.

Hur tror du att J Södra-publiken kommer att ta emot dig?

– Bra hoppas jag, det tror jag absolut. Jag gav ändå allt varje match där och de fick det bästa av mg hela tiden.

Förra året förlorade MFF med 2-3 på Stadsparksvallen och gjorde en usel insats. J Södra spelade däremot med massor av inspiration och kvalitet och Pawel Cibicki gjorde både 1-1- och 3-1-målen och var nära att näta fler gånger. Bland annat prickade han ribban.

– Vi var jävligt bra i den matchen. Det var något i luften. Sveriges största lag MFF kom dit och det var över 40 år sedan Jönköping hade spelat i Allsvenskan senast. Man kände hela atmosfären runt omkring och in i omklädningsrummet. Det var inte som de andra hemmamatcherna som kom efter det utan något alldeles speciellt med just den matchen, minns Pawel Cibicki och påpekar att det aldrig är enkelt att vinna på Stadsparksvallen.

– Jag vet att det inte är enkelt, de har inte förlorat någon match där i år.

– Försvarsspelet är annorlunda, det är inte svenskt om man säger så utan mycket man-man. Det gäller att luckra upp dem och jag vet deras svagheter. Om jag spelar får jag försöka utnyttja det.

Om du spelar, vem tror du får bevaka dig?

– Svårt att säga, men någon kommer det att vara, garanterat.

Direkt efter matchen i Jönköping går MFF-spelarna på semester. För Pawel Cibicki, Franz Brorsson och Pa Konate – om han hinner bli frisk efter sin skada – blir det dock ingen vila. U21-EM väntar i Polen.

– Jag har bara ledigt till tisdag, sedan är det på det igen och jag ser väldigt mycket fram emot mästerskapet. Inte minst för att det är i Polen där jag kommer från. Och Sverige går ut lite som underdogs, det är ju inte precis så att folk ser oss som guldfavoriter bara för att vi vann tidigare. Men vi ska visa hur bra vi är och det är ett lite annorlunda landslag. Det är inget långbolls-landslag utan vi är ett spelade lag.

– Vi tror att vi kan gå hela vägen. I kvalet förlorade vi inte en enda match och då hade vi ändå Spanien och Kroatien där.

Ole Törner

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close