FotbollMalmö FFNyheter

Erdal Rakip ska göra tre mål till

Erdal Rakip börjar bli en van målskytt.

Dessutom fortsätter han att göra både snygga och viktiga mål. Utan hans 2-1 hade MFF fått nöja sig med en poäng trots ett massivt övertag i chanser.

– Jag tycker att det är ett fint mål. Det blir ett friläge mot målvakten och jag ser honom gå ner mer och mer och till slut var det bara att lägga en liten chip över honom.

– Det hade kunnat vara straff, backen drar i mig och om jag trillat hade det varit straff. Men jag försökte stå upp och till slut släppte han taget och då kom ju friläget, konstaterade MFF-mittfältaren.

Det var Erdal Rakips andra mål i år. Efter matchen avslöjade han att han innan säsongen startade inför familjen satte upp ett mål-mål för året.

– Fem ska jag göra. Så det saknas fortfarande tre.

Han bekräftade också att han bestämt sig för att avstå reservplatsen till U21-EM.

– Jag tar semester och åker till Makedonien och lägger min koncentration på MFF. Jag har sagt det till media så Håkan Ericson har säkert sett det.

– Tråkigt att jag inte kom med från början. Därför är det bättre att fokusera på MFF och spela alla matcherna.

Det innebär dock inte att han inte tänker engagera sig fullt ut i hur det går för Sverige och lagkamraterna i EM.

– Hoppas verkligen att de vinner EM och jag kommer att se alla matcherna.

Hur går förhandlingarna med MFF om förlängt kontrakt?

– Det sköter agenten, helt och hållet. Jag spelar fotboll och han sköter det där. Vi har inte snackat så mycket den senaste tiden så jag vet inte hur det ligger till. Jag har i alla fall fått spela mycket och det har gått bra för mig.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close