Nyheter

Nordén inleder i Italien

På söndag står Lisa Nordén på startpontonen i sin första världscup för säsongen. Platsen för tävlingen är pittoreska Cagliari på Sardinien.

Världscupen i triathlon landar i helgen för andra gången på italienska Sardinien, i kuststaden Cagliari. Banan lär vara något alldeles extra med cykling genom gamla stan på backiga och smala gator och löpning längs havet. Distansen som ska avverkas är en sprint: 750 m simning, 20 km cykel och 5 km löpning.

Med på startlistan finns Lisa Nordén, redo att kicka igång tävlingssäsongen på allvar.
– Träningen har varit kontinuerlig hela våren och jag har fått till en väldigt bra bas. Det nya upplägget med norrmännen har fungerat väldigt bra och jag trivs med träningsprogrammet och typen av pass, säger Lisa.
– Det nervösa är farten på söndag. Jag har ju kört väldigt mycket volym och det var ju inte så länge sedan jag körde Ironman 70.3 på Mallorca. Så jag misstänker att jag kanske kommer få en chockartad upplevelse. Men det är precis det som jag är här för, att få känna på farten och kicka igång kroppen. Jag har en Bundesligatävling nästa helg så kommande veckor blir första riktigt ”fartblocket” för säsongen. Jag är fortfarande under uppbyggnad och tävlingarna framöver är ett steg mot bättre och snabbare form. Jag hoppas få ett kvitto på att jag känner mig stark även under tävling och få se var allt står sig, fortsätter Lisa.

Ett drömscenario för kristianstadstjejen på söndag skulle vara en simning i spets, följt av en hård cykling i en mindre tätgrupp.
– När alla tvingas cykla hårt blir löpningen på trötta ben och styrkan spelar större roll än farten. Det hade passat mig bäst. Banan här ÄR väldigt tuff. Inte lika lång och svår backe som förra året men den kommer ändå att göra skillnad, avslutar Lisa.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close