FotbollMalmö FFNyheter

Oscar Lewicki: Mittback är den enklaste positionen

Franz Brorsson och Lasse Nielsen är tillbaka. Men skulle det behövas är Oscar Lewicki beredd att fortsätta att vikariera som mittback i bortamatchen mot Jönköping Södra.

– Jag är väldigt bekväm med den rollen. Det sitter liksom i ganska mycket från tidigt i karriären och det är en ganska enkel position.

Enklare än mittfältare?

– Ja.

Enklare än högerback?

– Ja, det också. Jag tycker att det är den enklaste positionen. Ganska simpelt egentligen.

Kan man som spelare tycka att det är rätt skönt?

– Klart att man kan göra det! Men det kan bli lite tråkigt ibland också för att det inte är så väldigt mycket att göra, särskilt i ett lag som MFF. Nu senast blev det ändå en hel del och det fungerade rätt bra tycker jag.

– jag kände mig bekväm trots att jag inte spelat där så mycket de senaste åren. Det uppstod inte några situationer där jag kände mig osäker och inte visste hur jag skulle agera.

Om du nu skulle behöva spela mittback igen, hur mycket nytta har du av den matchen?

– Det innebär mest att jag sätter ännu högre krav på mig själv och vet att jag kan hålla en hög nivå som mittback.

Finns det en risk att du tappar din position på mitten när du får vikariera på andra ställen?

– Man är så van att spela där och det är ju inte så att man glömmer det.

_ Men det är klart att det alltid finns en risk att någon annan övertygar på min vanliga plats. Jag försöker bara spela så bra som möjligt var jag än hamnar och det går inte att tänka på något annat. Det är sånt som ger sig och det är inget man direkt kan påverka. Det gäller att gilla läget vad det än blir.

Med tanke på hur det gick förra året. Är Jönköping ett lag MFF har svårt för?

– Min känsla är att det är en tuff bortamatch. Det är ett lag som spelar snudd på unikt i och med att de försvarar väldigt mycket man-man. Har du en högeryttermittfältare som droppar ner väldigt djupt följer ytterbacken med hela vägen, det är väldigt osvenskt och liknar mer det holländska markeringstänket skulle jag vilja säga. Det gäller att utnyttja det på ett bra sätt och hitta nycklarna till att låsa upp dem, säger Oscar Lewicki.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close