FotbollMalmö FFNyheter

Rosenberg: Efter semestern kanske allt trillar in

Först gjorde Markus Rosenberg en kanonmatch trots de uteblivna målen. Sedan firade han segern med en selfie tillsammans med Pontus Jansson och hans kompisar som stod i MFF-klacken (se bilden). Och efter det fördröjde han – tillsammans med en ännu senare Johan Wiland – MFF:s avfärd med över en timme eftersom han fick problem att klämma ur sig kissmängden som behövdes i dopingkontrollen.

Bussen fick vänta eftersom alla de som åkt i egna bilar redan lämnat Stadsparksvallen.

Men MFF-kaptenen var ändå på ett strålande humör, inte minst tack vare segern.

Fast det här med att chanserna inte ger tillräckligt med mål är givetvis ett bekymmer.

– Jag tyckte att vi spelar väldigt bra. Allting fungerar fram till avslutslägena. Det var stolpe ut idag igen. Plus en som räddar på mållinjen. Jag ser inte att han dyker upp så jag tänker bara lägga in den och tar i rätt bra med vänstran ändå. Men bollen ville inte in.

– Vi skapade otroligt mycket i första halvleken, men det såg ut som det gjort nästan hela vårsäsongen. Vi gör för få mål på chanserna. Men det är bara att nöta och veta att målen kommer till slut. Så länge vi vinner matcherna är det svårt att vara missnöjd. Det är ju heller inte så att vi varit nära att tappa de här segrarna vi tagit mot uddamålet. För det mesta har det sett rätt stabilt ut mot slutet. Det straffade sig mot IFK Norrköping, men annars har vi blivit väldigt trygga med bollen och har ett grundspel som vi tror på.

Spelmässigt stämde dessutom det mesta för Markus Rosenberg mot J Södra.

– Jag har känt mig bra hela säsongen och nu blev det mycket man mot man. Det är så de spelar och det gillar jag. De vågar inte riktigt gå framför för de vet att om de förlorar duellen är man nästan helt fri. Vi pratade mycket innan matchen om att vi skulle spela upp på mig och sedan komma med löpen.

Nu väntar en tio dagar lång semester.

– För egen del tycker jag att det ska bli rätt skönt. Det går trots allt alltid lite troll i avsluten när man skjuter i stolpen och de räddar på mållinjen. Dessutom i nästan varje match nu. Så det ska bli trevligt att vara ledig och veta att målen kanske sitter där när jag kommer tillbaka. Sedan kan det ju bli en trall när allt trillar in istället.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close