skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

MFF U19 tvåa i holländsk turnering

En svag förstahalvlek gjorde att MFF U19 förlorade finalen med 1-2 mot PEC Zwolle i Culemborg Cup i Holland.

– Då var vi inte alls på tå och kom under med 0-2 i paus. Sedan spelade vi betydligt bättre i den andra halvleken och med normal utdelning hade vi nog fått det till förlängning. Efter reduceringen till 1-2 skapade vi flera klara chanser. Men med det dåliga spelet före pausen satte vi oss själva i en svår situation, säger MFF-tränaren Roland Larsson.

1-2 kom på straff. Martin Jönsson blev fälld och Teddy Bergqvist (bilden, foto: Bildbyrån) var hur säker som helst.

Finalen var den enda matchen som MFF förlorade i turneringen och PEC Zwolle var det enda laget som klarade att spela jämnt med Malmöklubben,. Två gånger till och med för de två lagen möttes även i gruppspelet. Då blev det 0-0.

– En tät match som kunde gått åt vilket håll som helst.

I match 1 mötte MFF Lierse från Belgien och vann med 2-1. Max Olsson och Teddy Bergqvist nätade för MFF och även det Teddy-målet kom på straff. Efter 0-0 mot PEC Zwolle säkrade MFF sedan avancemanget från gruppen genom att besegra FC Dordrecht från Holland med stabila 3-0. Max Olsson gjorde två mål och Aron Mar Brynjarsson ett.

Därmed var MFF klart för semifinal där Brabant United stor för motståndet.

– Brabant är en holländsk akademi som inte har något A-lag utan bara riktar in sig på att fostra spelare som kan gå till andra klubbar, berättar Roland Larsson.

MFF vann med 1-0. Teddy Bergqvist avgjorde!

Teddy klev fram och visade att han tillhör seniortruppen. Annars var det stora glädjeämnet Laorent Shabani.

– Laorent var verkligen pigg. Han var nog den som syntes mest. Kul också att Martin Jönsson som nyligen kommit tillbaka från ett långt uppehåll på grund av en knäskada fått igång det så bra. Felix Konstandeliasz, som vi använder allt mer centralt, och Victor Kristiansson var också tongivande, säger Roland Larsson..

De två 00:rna från U17 som följde med, Victor Larsson och Melker Nilsson, fick rejält med speltid.

– Alla som var med i truppen fick spela. Viktor gjorde det bra både som innerback och ytterback och Melker är en intressant spelare.

I den andra gruppen spelade bland annat Gent från Belgien som vunnit turneringen både 2015 och 2016. Den här gången gick laget inte vidare från gruppspelet.

– Tyvärr lämnade ett par duktiga lag, bland annat Go Ahead Eagles, som var med i listorna när vi anmälde oss återbud. Men jag tycker ändå att turneringen gav oss en hel del. Arrangemanget var bra och vi kunde flyga fram och tillbaka.

Några fler internationella cuper blir det inte för U19 i år. Men Roland Larsson berättar att det finns avsatt tid för UEFA Youth League.

– A-laget har ju målsättningen att nå Champions League igen. Och då ska vi spela Youth League. Det är naturligtvis inte något man kan räkna med, men vi hoppas och måste ha med det i planeringen. Vi räknar med att seniorerna fixar det, säger Roland Larsson och skrattar.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close