skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

SM-guld till Kävlinge och Kristianstad

Båda vinnarna 2017 spelade final även 2016, men i år fick lagen ta emot de ädlaste medaljerna runt halsen. Kristianstad HK och Kävlinge HK korades till mästare när SM i beachhandboll avgjordes i Helsingborg.

Startfältet i SM för damer var rekordstort och många lag hade lagt ner mycket tid på träning inför turneringen, vilket märktes på kvalitén. Det stod tidigt klart att det skulle handla om fem lag i kampen om medaljerna, H43 Lunds HF, Kristianstad HK, Kävlinge HK, Stockholm Beach Handball Club och Uppsala HK.

Efter dag ett så var det fem obesegrade lag och det visade sig vara de lagen som skulle göra upp om medaljerna. Dag 2 gick Kristianstad fram som en ångvält och bärgade förtjänstfullt GULDET. Värdig silvermedaljörer blev H43 Lunds HF som var obesegrade fram till finalen.

Final Damer
H43 Lunds HF – Kristianstad HK 0 – 2

KHK - guldlaget.
KHK – guldlaget.

Standarden på Svensk Beachhandboll har höjts avsevärt sista åren där finallagen Kävlinge HK och Göteborg Beach Handball Club går i bräschen. Finalen var en propagandauppvisning i teknik och taktik och höll hög internationell nivå. Det blev en final som gick till Shoot out där målvakterna stängde varsitt mål och där Kävlinge HK drog det längsta strået. Efter tredje raka finalen så var det äntligen dags för Kävlinge HK att få lyfta den efterlängtade pokalen.

Final Herrar
Kävlinge HK – Göteborg Beach Handball Club 2 – 1*

Match om 3:e-4:e-pris
Stockholm Beach Handball Club – Lödde Vikings HK 0 – 2

*Efter shoot out.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close