HandbollHandbollsbloggenNyheter

Nu väntar vi på tunga namn till Kristianstad * 2

I dagarna blev det klart att Kristianstad Handbolls tunga niometerspjäs Michaela Johansson lämnar laget. För ett “brödgäng” i tyska andraligan – Halle Wildcats. Sedan tidigare har även mittsexan Linnéa Jönsson lämnat KHK – för Önnered.
Det är de två tunga tappen. Dessutom går Julia Holck-Clausen till OV Helsingborg.

Då är frågan.
Hur ska Sten Ravhed & Co göra nu?
Laget ska spela i Challenge Cup och med lite tur med lottningen kan man säkert gå långt där. Målsättningen måste samtidigt vara att bli ännu bättre i år, kanske sniffa på en semifinalplats?
Då måste man skaffa en vassare – och bredare – trupp.
Då måste man ta in två-tre TUNGA namn.
Om det är Tjeckiskor, skånskor eller brasilianskor får vi se. I nuläget är KHK ett svagare lag med en bättre tränare. Snart får vi syn på om snacket om Kristianstad som SM-guldgäng är relevant. Sommarens värvningar kommer avslöja det.
Jag tror på stora namn…

***

En sak har de fyra skånska SHE-lagen gemensamt.
Samtliga tappar sin viktigaste niometerskugge. LUGI tappar Hanna Blomstrand. H65 Höör tappar Cassandra Tollbring. Eslöv tappar Anna Bardis (som går till H65).

Ska man lyssna på Ola Månsson, och det gör man ju gärna, är H65-nyförvärvet Kristin Thorleifsdottir en blivande A-landslagsspelare inom några år. Och ska man lyssna på Dragan Brljevic, och det gör man ju också gärna, så är LUGI-nyförvärvet Hannah Flodman en av landets största talanger någonsin.

Så man har samtidigt fyllt på rätt hyfsat från Norrland (Skånela respektive Västerås).

***

På tal om värvningar så har Kristianstadsbladet skrivit att Helge Freiman är klar för IFK Kristianstad. GUIF-succén som drog till Tyskland fick bara en säsong i mittenlaget (12:a av 18 lag) Minden, oklart varför.
Freiman är intressant.
Han står på porten till landslaget (har ett fåtal landskamper i ryggen) och är en slingrande listig niometersorm. En orm som IFK varit sugna på tidigare, bland annat inför den gångna säsongen.
I Tyskland började det bra, men speltiden blev allt mindre.

Ska vi anta att klubben själva presenterar Helge som officiellt nyförvärv under torsdagen?
Inte för att det kommer att vara färdigvärvat för det. Jag skulle anta att det kommer ytterligare ett större namn under sommaren.

EDIT:

Jesper Larsson ringde upp en timme efter att bloggen publicerats. Freiman är INTE klar…

***

I övrigt kan jag notera att HK Malmös envetna kamp mot toppen, trots ett bristande publikunderlag, fortsätter. Klubben är, det är värt att upprepas, på starka frammarsch med en växande ungdomsverksamhet och ett bredare föreningssamarbete på olika plan.
För att då de bitarna att fungera krävs sponsorer. Nöjda sponsorer.
Därför var det inte alls något obetydligt pris som klubben fick – “Handbollsligans mest nöjda sponsorer”.

Jo. Det finns ett sådant pris. På uppdrag av Handbollsligan har Rättighetsbyrån gjort en undersökning bland samtliga 14 elitklubbars sponsorer gällande kundnöjdhet. HK Malmö vann före Sävehof.

***

De svenska damerna svarade för ett stabilt genrep mot Kroatien ikväll. Lördagen den 10:e möter de Makedonien i den första av två VM-kvalmatcher. Game 2 spelas i Ystad nästa tisdag, den 13:e. Det blir första, men knappast sista, landskampen i Ystads parkeringsgarage.
Nu har man till och med fixat skrivbord till pressen på vettiga platser (kommunens ansvar). Bravo.

På tal om landslaget hoppas jag att H65:s flyende stjärna Jessica Ryde snart får chansen.
Om inte SM-finalen räckte eller en flytt till Midtjylland så får hon väl söka praktik hos Sävehof.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close