FotbollMalmö FFNyheter

MFF kan vänta ut kontrakten

MFF kan under hösten prioritera att behålla spelarna med utgående kontrakt framför att släppa dem under sommarens övergångsfönster och kassera in pengar. Det var sportchefen Daniel Andersson tydlig med på torsdagskvällens medlemsmöte.

– Att gå för vårt 20:e guld och de två stjärnorna samt att lyckas i Europa kan i flera fall väga tyngre än att sälja, konstaterade han.

– Man kan säga att vi i så fall tar kortsiktiga beslut för att få en långsiktig vinst. Men sedan är det ju alltid en fråga om vilka bud som kommer och på vilka spelare. Saker ändras ju också. Det är en process som pågår varje dag. Yoshimar Yotún var till exempel ute i kylan, men i år tycker jag att han varit en av våra bästa spelare.

Han hyllade också Magnus Pehrsson och ledarstaben.

– Det har sett mycket stabilt ut och det finns en tydlighet som jag känner att spelarna upplever som positiv. Flexibiliteten är också något väldigt bra och kombineras ju med tydligheten. Oavsett om vi har tre eller fyra spelare i backlinjen spelar vi samma typ av fotboll och alla vet vad vi ska göra.

– Lasse Nielsens intåg har dessutom gjort att vi kunnat stå högre med backlinjen och det är positivt både för försvarsspelet och anfallet. Vi har avgjort många matcher mot slutet. Tur säger kanske vissa. Inte alls säger jag. Coachningen har varit bra mot slutet och våra spelare har vågat gå för det, berömde Daniel Andersson.

På en medlemsfråga om MFF kommer att tjäna några pengar om Emil Forsbergs säljs vidare från Red Bull Leipzig svarade han:

– Vi har som vanligt en solidaritetsersättning och det ger en liten summa.

Svaret kunde tolkas som att MFF inte har någon vidareförsäljningsklausul utan enbart får lita till den stipulerade solidaritetsersättningen och de flesta som var på plats gjorde nog så också. Efter mötet bad Skånesport därför Daniel Andersson att förtydliga.

Har ni en vidareförsäljningsklausul eller inte?

– Jag kommer inte att svara på den frågan eftersom det är en affärshemlighet mellan parterna. Vi har skrivit på ett avtal och där finns en klausul som säger att det inte ska vara offentligt. Därför säger jag ingenting.

Finns det några av spelarna med utgående kontrakt som ni fortfarande har hopp om att få till en förlängning med?

– Generellt tror jag att chansen är större med spelarna som funnits i föreningen länge, det vill säga Oscar Lewicki, Erdal Rakip och Pa Konate. Anton Tinnerholm kan också vara en kandidat.

– Norrmännen tror jag blir svåra att behålla. Jo Inge Berget är landslagsman, efterfrågad och vill nog gå vidare och Magnus Wolff Eikrem är knappast pigg på att stanna om han inte får spela mer. När det gäller våra utländska spelare har vi även de skattemässiga aspekterna att väga in. De gör att det blir dyrare att skriva nya kontrakt.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close