Nyheter

Nu har Mernsten bara sig själv kvar i Rekord-pusslet

BTK Rekord-tränaren Linus Mernsten har allt klart inför nästa säsong i Pingisligan. Nästan! Än har han nämligen inte själv gett klartecken för ytterligare ett år.

– Jag vill avsluta den här säsongen först. Nu är jag precis hemkommen från VM och ska iväg till den sista stora internationella turneringen China Open. Klubben har också en del att tänka på i och med att man ska arrangera veteran-VM. Därför tar vi snacket när allt är över, säger Linus Mernsten (bilden).

Årets säsong var den bästa i BTK Rekords historia. För första gången någonsin vann laget grundserien i Pingisligan. Sedan avancerade man till SM-final där svensk klubbpingis stora suverän Eslövs AI pressades till tre matcher.

SM-guld var drömmen, men silvret var en fantastisk prestation som givetvis gör det viktigt att behålla Linus Mernsten i klubben. I åtskilliga år har han byggt från grunden och lyft laget från Superettan till yppersta eliten.

Laget som ska följa upp framgången nästa säsong är alltså redan klart. Simon Arvidsson och Michal Obeslo kompletteras med junioren Malte Möregårdh och Mehdi Bouloussa ersätts av den 17-årige grekiska landslagsspelaren och stortalangen Ioannis Sgouropoulos.

Precis som de övriga värvningarna är han handplockad av Linus Mernsten.

– Jag känner hans coach och har sett honom en hel del. Han är inte på Mehdis nivå än, men talangfull och bra nog för svenska ligan. Dessutom är han en publikfriare, han spelar spektakulärt, säger Linus Mernsten och berättar att Ioannis Sgouropoulos påminner en hel del om en en annan spektakulär spelare.

– Kreanga!

Kalinikos Kreanga, även han från Grekland, men född i Rumänien var en riktig lirare. Om Sgouropoulos kan nå den nivån är hemmapubliken i Helsingborg att gratulera. Linus Mernsten varnar dock för att för Sgouropoulos är Pingisligan en mellanstation.

– Han och vi ska ha nytta av varandra i ett par år. Sedan är det meningen att han ska dra vidare till en klubb som har mer resurser än vi.

Till dess är dock inget säkert.

– Malte Möregårdh är frisk efter skadeproblemen och det är inte givet att Ioannis ska spela bland de tre istället för honom.

I VM var Linus Mernsten i sitt jobb som förbundskapten för Danmark. Där blev det blandade framgångar.

– Jonathan Groth kom bland de 32. Det var bra och han visade att det är han som är bäst i Danmark. Men i dubbel och mixed hade han förutsättningar att gå längre än han gjorde. I dubbel var han andraseedad, påpekar Rekordtränaren.

Det var Groth tillsammans med tysken Patrick Franziska.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close