Nyheter

H43 rustar för nytt avancemang

H43 Lund ska tillbaka till eliten.
I dagarna har det värvats till damlaget som siktar på att som nykomlingar vinna division två.

Klubbens första fyförvärv är Sofia Nordqvist och har efter en tids tränande med laget bestämt sig för en satsning i H43 Lund. Sofia kommer senast från KFUM Lundagård där hon spelat senaste säsongerna. Sin handbollsskolning har hon dock fått i Lugi HF där hon tillhörde de framgångsrika Lugi F95.

– Sofia är en 22 år gammal niometersspelare och kan användas främst som 3:a bakåt i försvaret. Hon är en duktig skytt och lurig genombrottsspelare som förra säsongen stod för 109 mål på 13 matcher, det vill säga ett snitt på 8,4 mål per match för Lundagård i division tre. Med Sofia i laget får vi en naturlig och pålitlig målskytt som alltid levererar och som även kommer kunna bidra med rutin från Allsvenskt spel med Lundagård i Damallsvenskan, säger tränare Daniel Engdahl.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close