skanesport_desktop-panorama-1

HandbollHandbollsbloggenNyheter

Jag skrev en blogg – ni kan aldrig ana vad som hände sedan

Jag skrev en blogg om min egen person igår. Om att jag arbetar på Skånesport och även hjälper till ideellt i en elitförening, H65 Höör.
Lyckligtvis var det den nationella dagen för vita lättkränkta män – så uppmärksamheten blev överväldigande. Tackarrr…

Som om det inte finns personer på alla redaktioner som är medlemmar, supportrar, vänner, släkt, ovänner eller något liknande med en förening de bevakar. De medier som nu bevakar i traditionell mening.
ALLA arbetsplatser jag haft har haft redaktörer/chefer med någon form av relation till den/det som de ibland bevakar. Oavsett om det är politiska partier, idrottsföreningar, företag, travtränare, myndigheter och så vidare.
Jag klarar av att hålla isär rollerna. Det flesta gör det.
En del gör det inte.

Hur som helst. En fullständigt opartisk redaktion är i alla sammanhang svår att finna. Och är man överkänslig mot populistiska matchreferat ska man nog inte ha Skånesport.se som startsida. Oavsett vilket lag eller vilken idrott som man bryr sig om.

Personligen tycker jag det är fyrtiotolv resor värre med dagstidningar och kvällspress som är politiskt styrda och styr innehållet kring granskningen på vissa sätt. Jag satt på Norra Skånes redaktion när skandalen där inträffade med centrerpartister i styrelsen som krävde förändring på redaktionella håll – och fick det.
Då kom debatten upp till ytan om hur politiker faktiskt kan styra innehållet i tidningarna i Sverige. Kim Jong Un ställde sig upp och applåderade. Inte för att jag personligen en enda gång fick direktiv om att vinkla mina texter åt något håll. Inte ens när jag bevakade regionpolitiken i Kristianstad. Men det är uppenbart att politiskt styrda tidningar har egna agendor ibland.
Inte för att man bör ha Hässleholms kommun som jämförelsepost med övriga Sverige, den kommunen går utanför alla ramar, men ändå.

Från kvällstidningshåll, Johan Flinck på Aftonbladet, pekades det med moralpinnar.
”Skånesport är lite som en reklambyrå” skrev jag.
Och så är det ju. Det är en affärsidé vi haft sedan september i fjor. Och står för.

Så får man tydligen inte göra. Ajabaja. ”Skamlös journalist”.

När en journalist på Aftonbladet, en tidning som hårdvinklar och livnär sig på sensationsjournalistik, horoskop, plusartiklar om penisstorlekar och videos på söta katter, ser ner på Skånesport för att vi erbjuder en tjänst som efterfrågas av föreningarna – då sitter man vingligt på sin höga häst. Vill man hårdra det, och det kan vi ju göra nu när vi pratar om Aftonbladet, så finns Skånesport till av den anledningen att andra tidningar blivit för dåliga, för tunna eller för omoderna.

bladet

Det är 2017 nu. Inte 1993. Tidningarnas största problem är att deras affärsmodell inte hängt med. Om vår idé håller får vi se.

När papperstidningarna är finito om några år och medialandskapet förnyats helt är det min tro att Skånesports upplägg kommer att anammas av fler. Ingen ger ut tidningar på välgörenhetsbasis. Man får anpassa sig efter marknaden helt enkelt. Journalister och konservativa papphattar (den enda grupp som rasat i ämnet)  får gärna peka finger.

Först den dagen alla tidningar har en och samma ”valuta” tror jag att folk accepterar att betala för journalistik i högre omfattning. Ett slags Netflix eller Spotify för media. Där jag kan läsa snoppartiklar från Aftonbladet (är min normal? – jag får leva i ovisshet…), granskningar från Sydsvenskan eller krönikor på Kristianstadsbladet – från samma konto. Gärna kopplat till iTunes-kontot.

En sak vill jag dock be om ursäkt för. Ibland är jag lite dum i huvudet och lyckades döpa hela järngängets podd till ”Stopptid”. Det är ju trams. Podden heter ”Flinck & Rutte”. Bara avsnittet hette stopptid.

Min lilla podd heter förresten ”Hutteboll”. Den får ni gärna lyssna på. Nytt avsnitt kommer i veckan…

***

Mario Lipovac lade ut en enormt rolig tweet idag.
Någon person hade fått överta Nebojsa Simic dammsugare.
”Det låter konstigt när jag sätter igång den och det suger inte så bra… Öppnar luckan och ser att det inte finns någon påse i. Han har dammsugit utan påsen hela tiden.”
Simics fru, när han skaffar en, kommer att få en lång startsträcka beträffande hushållsarbetet.

Säsongen är knappt över. Men man saknar redan Simic.

***

Ikväll är det VM-kval i Makedonien. Match ett. Äntligen en anledning att titta på Kanal 5.

Kan vi hoppas på ett oavgjort resultat och lagom mycket hets för att det ska bli fullspikat i Ystad och tokstämning?

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close