Nyheter

Tillbaka till Lund – som fransk mästarinna

IBK Lund Dam Elit har gjort klart med en fransk mästarinna från Panam United Floorball Paris, då Eda Dagasan vänder hem igen till Lund efter ett år av utlandsstudier kombinerat med spel i franska högstaligan. Under den gångna säsongen lyckades Eda ta sig hela vägen med sitt Panam United och vinna hela franska mästerskapet, vilket medför att de är kvalificerade för Europacupspel i höst.

Först efter detta kommer Eda ansluta till Dam Elit och spel i Allsvenskan. Eda har representerat Dam Elit i två säsonger innan hon valde att studera i Frankrike. Hon har meriter från flertalet säsonger i nuvarande Div.1 med Lugi samt två vändor med Skånelaget för både F15 och DJ17. Att Eda är en egen produkt är extra kul.

Huvudtränare Ludvig Nilsson om Edas comeback:
– Eda valde inför den gångna säsongen att vidga sina vyer och testa på att studera utomlands, vilket hon också kombinerade med spel i den franska högstadivisionen. Jag är därför väldigt glad över att Eda nu kommer hem igen och är supertaggad på Allsvenskt spel.
– Det är en rapp och rivig spelare som kan husera både på forward- och centerplats. En smart spelare med bra blick för spelet och som har en mentalitet till att alltid prestera 100 procent på såväl träning som match. En ledare på banan som hela tiden pushar och visar vägen för sina medspelare, något som vi ser som en mycket viktig egenskap som nykomlingar.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close