MotorNyheter

Wlliam Nilsson sexa i Hell

Förra helgen blev det succé för William Nilsson och han fick kliva högs upp på pallen. Den här gången var inte flytet på hans sida, och han slutade på sjätteplats efter ett tidstillägg i finalen.
– Det känns ändå bra. Finalen gick inte riktigt som jag planerade, men så är det ibland och vi är ju trots allt i Hell. Jag hade kapacitet att komma på en bättre placering, säger 17-åringen från Tomelilla i ett pressmeddelande.

Det var på Lånkebanen i norske Hell som nitton förare gjorde upp i den tredje deltävlingen av RX2 International Series (Supercar Lites inofficiella världsmästerskap). Tomelillapågen William Nilsson inledde starkt och var redan från start med i toppen. Han korsade mållinjen som fjärde bil i finalen, men fick senare ett tidstillägg på fem sekunder vilket gjorde att han slutade sexa i tävlingen.

 

– Det känns ändå bra. Finalen gick inte riktigt som jag planerade, men så är det ibland och vi är ju trots allt i Hell. Jag hade kapacitet att komma på en bättre placering, men flytet var inte riktigt med mig. Jag har åtminstone plockat poäng i mästerskapstabellen och det känns skönt, säger Nilsson.
Trots namnet bjöd inte Hell på någon rekordvärme. Istället regnade det kraftigt periodvis.
– Banan är kanon och vi har fått köra på både vått och torrt underlag. Eftersom jag gillar regn är det jättekul. Jag är nöjd med min körning, men det finns alltid saker att förbättra och jag har en bit kvar till toppen. Under helgen gjorde jag ett par missar som kostade tid, och det är just de där små misstagen här och där som stoppar mig från att få allra bästa tid.

Nilsson hade snabbaste tid på träningen, följt av en tredjeplats och en seger i de första två omgångarna. De bra placeringarna gjorde att han låg trea i grundomgången och fick startspår längst fram i semifinalen.
– Helgen började bra. Jag var snabbast på träningen och på hugget redan från början. Sen flöt det på i grundomgången.
Han tog sig vidare till final, men hamnade där bakom en förare. Han kämpade länge för att komma om, men lyckades inte.
– Efter jokern kom jag ut bakom en långsammare förare, jag blev lite hindrad. Jag försökte köra om, men det var svårt eftersom banan är smal och leran gjorde att sikten var dålig. Det känns såklart frustrerande. Efter målgång fick jag tidstillägg för att ha puttat en annan förare. Det var ingen hård smäll, men nu är det som det är.

Nästa tävling blir 16-17 juni när RallyX Nordic kommer till travbanan Solvalla i Stockholm. Inför den tävlingen ligger han på delad förstaplats i mästerskapet.
– Just Solvalla är ingen favorit, men i år ska jag försöka göra den till det. Den är tillfälligt uppbyggd med betong och däcktravar, vilket gör att det kan bli många smällar. Men jag siktar på en pallplats och ska försöka samla så mycket poäng som mjöligt i mästerskapet, säger William Nilsson.

Foto: Tony Welam

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close