skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Skånskt SM-silver i triathlon

När SM i triathlon, olympisk distans, avgjordes i Uppsala i söndags, tog Sebastian Björklund från Malmö en välförtjänt andraplacering.

De tre tävlingsmomenten var 1500 m simning, 40 km cykling och 10 km löpning.
Först upp från Fyrisån var regerande mästaren Gabriel Sandör och hack i häl fanns Joel Vikner och Oskar Djärv. Just simningen är Björklunds svagaste gren och vid första växlingen var han inte i närheten av en pallplats. Men, tack vare en makalös cykling med dagens bästa tid kämpade sig Björklund allt närmare tättrion.

Vid andra växlingen och ut på den avslutande löpningen var avståndet stort mellan Sandör och konkurrenterna och han kändes därmed klar för segern. Kampen stod istället mellan Djärv och Björklund.
Än en gång visade Björklund sin kapacitet på löparbanan, han avslutade starkt och sprang om Djärv.

Tävlingen i Uppsala ingår i Svenska Triathlonförbundets Danske Invest Triathlon Series (DITS) och var den första av fyra deltävlingar i sommar. Övriga arrangeras i Borås med SM i sprint, i Gävle samt i Malmö 6 augusti. I Malmö anordnas även Europacupen 5 augusti och chansen är stor att Sebastian Björklund finns på plats och representerar Sverige, liksom i fjol.

Bilden:
Sebastian Björklund (t v) från Heleneholms IF Tri Team tog SM-silver i Uppsala i söndags. Foto: Magnus Dickson.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close