Nyheter

Sparbanken Skåne gör landslagssatsning

I syfte att tillgängliggöra handbollen för fler går Sparbanken Skåne in som samarbetspartner till Svenska Handbollslandslaget.
Från och med kvällens avgörande VM-kvalmatch mot Makedonien och de kommande tre säsongerna kommer Sparbanken Skåne att bland annat synas på såväl herr- som damlandslagens matchtröjor och i matcharenorna.

Sparbanken Skåne samarbetar idag med flera hundra föreningar inom exempelvis idrott och kultur. Det sker i första hand på det lokala planet, men även med andra aktörer som på ett eller annat sätt bidrar till en positiv utveckling i Skåne.

Det nya sponsoravtalet med Svenska Handbollslandslaget sträcker sig över tre år och gäller både herr- och damsidan. Sparbanken Skåne kommer bland annat exponeras på matchdräkter och i arenor.
– Handbollen engagerar allt fler, både aktiva och supportrar, inte minst i Skåne. Vi är glada över att kunna bidra till Svenska Handbollslandslagets och Svensk Handbolls utveckling genom det nya samarbetet, säger bankens vd Bo Bengtsson.

Stödet från sparbanksstiftelserna till Svensk Handboll har flera syften.
* Göra sporten tillgänglig för barn och ungdomar som normalt inte har tillträde.
* Bidra till fortsatt satsning på handboll och landskamper i Skåne, både dam och herr.
* Utveckla breda satsningar kring handboll för alla på jämställda villkor.
* Skapa utvecklingsmöjligheter för klubbarna i Skåne genom att dra nytta av landslagskompetensen som regelbundet befinner sig i regionen.

– Från Handbollslandslagets sida ser vi mycket positivt på detta samarbete. Vi har redan under EM 2016 och ett antal landskamper jobbat med Sparbanken Skåne i olika projekt för att kunna välkomna fler till sporten. Nu kan vi utveckla tillgängligheten ytterligare, säger Stefan Lövgren, vd på Svenska Handbollslandslaget AB.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close