skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Jobbet med MFF:s träningsyta följer tidsplanen

Jobbet med att förvandla plan 5 och 6 till en ny stor gemensam träningsyta för MFF pågår för fullt och har hittills inte drabbats av några förseningar.

– Tidsplanen följs. I dagsläget finns det därför inget som säger annat än att det blir klart i tid, konstaterar MFF:s VD Niclas Carlnén.

Och det innebär mer konkret?

– Månadsskiftet september-oktober.

Då ska planvärmen, bevattningen, elljuset, staketet runt anläggningen och den stora ytan med hybridgräs vara på plats och allt klart att användas.

Om MFF når ett gruppspel i Champions League eller Europa League innebär det att man redan i år kan förbättra träningsförhållandena inför de fyra-fem avslutande matcherna i ett sådant.

Som en jämförelse kan man lyfta fram att det senaste CL-året 2015 spelade MFF fem matcher i Champions League från den 30 september och framåt samt fyra matcher i Allsvenskan, en i Svenska Cupen och två sena träningsmatcher.

– Vi pratar inte om matcher innan vi har kvalificerat oss till dem. Men så här kan vi säga; riktpunkten är att vi ska ha en bra plan under hösten oavsett vilket.

Kommer ni att låsa in den nya träningsytan?

– Det kommer att vara staket runt hela.

Kommer det att finnas någon läktarkapacitet?

– Utrymme att stå på kommer att finnas eftersom det mellan staketet och hybridgrästräningsytan kommer att finnas en remsa belagd med konstgräs, precis som den vi har närmast spelargången på Swedbank stadion. Vi undersöker också vilka alternativ det kan finnas för en mindre läktare. Det är viktigt att trycka just på ordet mindre så att det inte är någon som tror att det kommer att bli en jätteläktare. Men kanske en för några hundra?

– Det skulle kunna bli så att vi lägger några matcher för U21 eller U19 därinne. Möjligheten finns i alla fall. I stan finns ju två mobila läkare som kan användas vid evenemang och det är kanske dessa vi ska använda oss av i ett inledande skede och sedan kan vi kanske fylla på med något permanent i nästa steg? Men utrymmet för att kunna ha en läktarkapacitet har vi tittat på och det kan vi ha.

Ökar möjligheten att stänga träningar med den nya ytan?

– Vi har ingen sådan diskussion. Jag tror att det även i fortsättningen blir så att de gånger vi stänger kommer vi att träna inne på Swedbank stadion.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close