skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Torns IF bröt kryss-sviten

I fem raka matcher hade Lunds BK och Torns IF spelat oavgjort i det prestigefyllda derbyt. På onsdagskvällen bröts sviten I DM-fotbollens åttondelsfinal när Stångbylaget vann med 2-1 i LBK:s hemmaborg Klostergården.

Men det höll på att bli kryss igen!

– Avgörandet kom med bara tre minuter kvar! Då hade vi redan börjat skaka på våra huvuden och undra om det verkligen kunde bli oavgjort igen. Vi ville inte ha förlängning, Lunds BK ville inte ha förlängning, det är ju seriematcher i helgen och 120 minuters spel hade inte varit optimalt för någon. Men det slapp vi, säger Torns IF-tränaren Richard ”Kalle” Ringhov.

Tack vare segern kvalade Torns IF dessutom in till Svenska cupen. Lagen som går vidare från åttondelsfinalerna i DM gör det.

– Det är viktigt. Därför satsade både vi och LBK verkligen på den här matchen med så ordinarie lag som möjligt. Cupen har blivit stor och kvalar man in är det inte långt kvar till att få ett Allsvenskt lag på hemmaplan. Nu har vi den chansen.

Lunds BK var bäst i den första halvleken och tog också ledningen när Gustav Hillstedt nickade in bollen. Rättvist, men att en vändning kunde vara på gång antyddes av en jättechans i friläge för Torns IF alldeles i slutet av de första 45. Sedan lyfte Torn spelet.

– Jag kritiserade hårt i pausen och sa att jag inte alls kände igen vad vi höll på med. Det blev bättre.

– När Christopher Musonda kom in blev det dessutom ett stort plus för oss. Han kvitterade till 1-1 och låg sedan bakom mycket av det positiva framåt, berömmer Richard Ringhov.

Mot slutet kom dessutom målet. Mouhammed-Ali Dhaini bäddade för André Johansson, som nätade.

I Lunds BK var Fredrik Karlsson ett ständigt hot. Han låg bakom det mesta laget skapade i anfallsväg.

Snart möts lagen igen, i serien och med Torns IF som hemmalag. Den 27 juni är det dags i division 2 östra och då ska man försöka toppa förra årets publiksiffra på 900. Innan dess ska serieledaren Torn möta Vimmerby IF och Nybro IF. Tabelltrean Lunds BK ska avverka Räppe GoIF och Asarums IF.

Ole Törner

 

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2