HandbollNyheter

Lundagårds damer har fått en ny tränare

Robert Andersson 54 år, blir ny tränare för KFUM Lundagårds damlag.

Han ersätter Kent Engdahl (bilden), som får en ny roll som sportansvarig i föreningen.

Robert Andersson kommer närmast från IFK Malmö där han arbetat fyra år som sportsligt ansvarig och varit delaktig i klubbens satsning på att bli en bred ungdomsförening.

På meritlistan finns även tränaruppdrag i Nordsjälland Håndbold i Danmark samt en anställning hos Danska Håndboldforbundet gällande talangutveckling.

Robert har gått tränarutbildning TS3 och har lång erfarenhet som handbollstränare. Han har tidigare haft tränaruppdrag hos Dalhems IF, H 43 Lund, Eslövs HF och IFK Malmö.

– Att bli tränare för Lundagård Dam känns oerhört kul och utmanande, ett Lundagård som startar om efter att åkt ur allsvenskan 16/17 men som förening har fortsatt goda ambitioner om vad man vill med sin damverksamhet.

– Det jag kan lova är att vi kommer träna bra, stå upp för varandra och aldrig vika ner oss! säger Robert Andersson i ett pressmeddelande.

Avgående tränaren Kent Engdahl kommer som sagt att fortsätta i en ny roll som Sportansvarig i föreningen.

– Vi är oerhört nöjda med att ha knutit till oss Robban. Här duktig på att utveckla spelare och passar bra in i Lundagård. Nu startar en ny resa med målet att återigen komma tillbaka till Allsvenskan och vi vill med vår damsatsning kunna erbjuda en elitmässig satsning i en positiv och utvecklande miljö säger Kent Engdahl, Sportansvarig i Lundagård.

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close