FotbollMalmö FFNyheter

Rasmus Bengtsson i full träning

Planen har hela tiden varit att efter uppehållet skulle Rasmus Bengtsson gå in i full träning. Det gjorde han också när MFF idag körde igång igen efter en kort sommarsemester.

Efter operationen i november har den 30-årige mittbacken följt en långsiktig rehab-plan med småmål på vägen. Från de första trevande stegen med att cykla, jogga, löpa och slå till en boll till att i mitten av maj för första gången vara med i possession-spelet på den kollektiva träningen. Nu är man framme vid den sista etappen. Fullt blås. Eller nästan.

– Tränar vi fyra dagar en vecka kan det bli så att jag avstår den fjärde. Men det får vi helt enkelt avvakta och se. Nu känns det i alla fall bra, konstaterade Rasmus Bengtsson (bilden, Foto: Bildbyrån) efter torsdagens pass, som var lite kortare än normalt.

– Vi får köra på och se hur jag reagerar, men än så länge är det bara bra. Jag känner inga smärtor. Visst vänsterknäet kommer kanske aldrig att vara som högerknäet, men det är inget som stoppar eller påverkar.

– Ju mer man spelar desto mindre tänker man på det. Jag kommer ju inte bara att köra ner huvudet och blåsa på utan det får vara lite tanke bakom. Men rent fysiskt är det bara att köra.

Rasmus Bengtsson vill dock, precis som tidigare, inte spekulera i hur snabbt han kan vara tillbaka i matchform.

– Mitt mål är bara att kunna träna fullt ut under en längre tid och komma i full fysisk form. Sedan får jag se längre fram vad som händer. Det finns inte i mitt huvud nu att jag måste spela ett visst datum.

– Funkar detta halvåret så har jag kanske mer mina stora mål nästa säsong. Sedan vet man ju aldrig vad som händer. Jag kanske känner mig hur fräsch som helst efter tre-fyra veckor. Därför är det svårt att säga. Huvudet vill nog redan mer än kroppen kanske klarar av? Jag får ställa in mig på att vara hjälpgumma nu i början och vill nog spela i U21 lite först innan jag går in på den stora arenan, säger Rasmus Bengtsson.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close