Nyheter

Twister Bi klar för Åbergs – hemmasonen kör igen

Twister Bi vann Oslo Grand Prix i söndags.
Nu är hästen inbjudan till “Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial 2017”. Och tränaren Jerry Riordan har tackat ja.

Det betyder också att hemmakusken Christoffer Eriksson, kanske hetast i Sverige just nu, för första gången får köra sin hemmabanas största lopp.
– Det är en dröm som går i uppfyllelse, kommenterar Christoffer. Det var ju Åbergs och Derbyt man fantiserade om att få köra när man var liten.

Christoffer, född upp uppvuxen i Malmö och med Jägersro som hemmaplan, har följt många ”Åbergs” från läktarplats och senare från stallbacken.
– Jag var väl på plats några gånger innan, men mitt första starka minne av Åbergs är när Citation och Erik Adielsson vann [2006]. Men bara att få vara på plats Åbergskvällen var stort, det brukar ju alltid vara fint väder också den sista tisdagen i juli.

Men när det kommer till det bästa Åbergsminnet flyttar vi fram några år.
– Utan tvekan när Ludde [Lutfi Kolgjini] vann med Lavec Kronos. Jag jobbade för Ludde då och min tjej Karolina Dimming Ekdahl var skötare till Lavec Kronos.
Men i år kommer han själv att stå i centrum tillsammans med en häst som i början av karriären var en aning överambitiös, men som under Jerry Riordans ledning och med Christoffer i vagnen börjat använda krafterna på rätt sätt.
– Det är en fantastiskt fin häst som jag tror kommer att få en bra karriär, säger Christoffer.

 

Twister Bi är relativt ny i den yppersta eliten. Han vann storlopp i Finland i våras, tog plats i Elitloppet men blev lite ”tempotorsk” i försöket. Den stora segern kom sedan i Oslo Grand Prix i söndags.
På väg mot Åbergs är tanken att Twister Bi ska starta i Jarlsberg, det ligger perfekt i tiden för att formen ska vara helt på topp den sista tisdagen i juli.

Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial 2017 avgörs tisdagen den 25 juli över 1609 meter med en miljon kronor i förstapris.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close